Hozzávalók
- 60 g tyúkhús
- 40 g 4 tojásos száraztészta
- 200 g sárgarépa
- 200 g petrezselyemgyökér
- 120 g karalábé
- 30 g só
- 0,5 kávéskanál szemes bors (ízlés szerint)
- 1 csipet szerecsendió (opcionális)
Mennyiség: fő
Elkészítés
- Tisztítsa meg a zöldségeket és vágja hasábokra.
- A csirkehúst mossa meg, helyezze egy fazékba és öntse fel annyi hidegvízzel, hogy bőven ellepje, majd forralja fel a tűzhelyen. Ha feljön a habja, szűrővel kanalazza le.
- Adja a zöldségeket is a leveshez, majd ízesítse sóval, borssal, szerecsendióval és lassú tűzön főzze készre.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)