Hozzávalók
- 400 g zeller
- 280 g durum fussili tészta
- 240 g póréhagyma
- 120 g félzsíros óvári sajt
- 32 g margarin
- 32 g búza finomliszt
- 4 dl tej (1,5%)
- 1 g jódozott só
- 1 g szerecsendió
- 1 g őrölt fehér bors (ízlés szerint)
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A zellert hámozzuk, mossuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A pórét előkészítés után vékony félkarikákra vágjuk.
- A margarinon elkezdjük párolni a pórét, majd hozzáadjuk a reszelt zellert is.
- Amikor a zöldségek már majdnem puhák, ráhintjük a lisztet, kevergetjük, majd kis idő után ráöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, kiforraljuk.
- Összekeverjük a mártást az enyhén sós vízben kifőtt tésztával. A tetejét tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)