Zelleres-pórés fussili

Recept nyomtatása
Zelleres-pórés fussili
Zelleres-pórés fussili
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 400 g zeller
  • 280 g durum fussili tészta
  • 240 g póréhagyma
  • 120 g félzsíros óvári sajt
  • 32 g margarin
  • 32 g búza finomliszt
  • 4 dl tej (1,5%)
  • 1 g jódozott só
  • 1 g szerecsendió
  • 1 g őrölt fehér bors (ízlés szerint)
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 400 g zeller
  • 280 g durum fussili tészta
  • 240 g póréhagyma
  • 120 g félzsíros óvári sajt
  • 32 g margarin
  • 32 g búza finomliszt
  • 4 dl tej (1,5%)
  • 1 g jódozott só
  • 1 g szerecsendió
  • 1 g őrölt fehér bors (ízlés szerint)
Zelleres-pórés fussili
Elkészítés
  1. A zellert hámozzuk, mossuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A pórét előkészítés után vékony félkarikákra vágjuk.
  2. A margarinon elkezdjük párolni a pórét, majd hozzáadjuk a reszelt zellert is.
  3. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, ráhintjük a lisztet, kevergetjük, majd kis idő után ráöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, kiforraljuk.
  4. Összekeverjük a mártást az enyhén sós vízben kifőtt tésztával. A tetejét tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal.
    Összekeverjük a mártást az enyhén sós vízben kifőtt tésztával. A tetejét tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)