Közétkeztető: ELÁMEN Zrt.
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 0,1 kg jódozott só
- 0,02 kg fekete bors
- 0,2 kg petrezselyem zöld
- 8,5 kg csirkemell
- 3 kg csirkemáj
- 1,5 kg vöröshagyma
- 3 kg mirelit zöldborsó
- 1,5 kg mirelit sárgarépa
- 10 kg rizs
- 2 kg mirelit gomba
- 1 kg trappista sajt
- 0,8 l napraforgó olaj
- 0,1 kg bazsalikom
Mennyiség: fő
Elkészítés
- Felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a rizst.
- Felöntjük vízzel, forraljuk 1-2 percig, majd fedő alatt hagyjuk saját gőzében párolódni.
- A csirkehúst és a csirkemájat apróra vágjuk.
- Megfuttatjuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a zöldborsót, vöröshagymát, sárgarépát és a felszeletelt gombát.
- Együtt megpároljuk.
- Ha a rizs megpuhult, hozzá adjuk a zöldségeket és a húst, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és a finomra vágott petrezselyemmel.
- A rizottót tányérra rakjuk és meghintjük reszelt sajttal.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.