Rakott burgonya csemege uborkával

Közétkeztető: Balatonfenyves Önkormányzata Konyha

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

 

Rakott burgonya csemege uborkával
Rakott burgonya csemege uborkával
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Rakott burgonya csemege uborkával
Rakott burgonya csemege uborkával
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 25 kb burgonya
  • 1 l étolaj
  • 50 db tojás
  • 2 kg debreceni
  • 4 kg virsli
  • 0,4 kg
  • 4 l tejföl
  • 0,2 kg morzsa
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A burgonyát mosás után héjában megfőzzük, melegen meghámozzuk,1/2 cm-es vastagságú karikákra vágjuk.
  2. A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.
  3. A tepsit kiolajozzuk, morzsával megszórjuk. Beleterítjük a burgonya felét, megsózzuk, étolajjal meglocsoljuk és a tojáskarikákat ráterítjük, majd az étolajban kicsit megfuttatott karikára vágott debrecenit a tojásra szórjuk és a maradék burgonyával befedjük. Megsózzuk.
  4. A tejfölt kikeverjük majd a burgonyára öntjük, morzsával picit meghintjük és pirosra sütjük.

Vélemény, hozzászólás?