Rakott burgonya csemege uborkával

posted in: Főfogás, Receptek | 0

Közétkeztető: Balatonfenyves Önkormányzata Konyha

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

 

Recept nyomtatása
Rakott burgonya csemege uborkával
Rakott burgonya csemege uborkával
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 25 kb burgonya
  • 1 l étolaj
  • 50 db tojás
  • 2 kg debreceni
  • 4 kg virsli
  • 0,4 kg
  • 4 l tejföl
  • 0,2 kg morzsa
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 25 kb burgonya
  • 1 l étolaj
  • 50 db tojás
  • 2 kg debreceni
  • 4 kg virsli
  • 0,4 kg
  • 4 l tejföl
  • 0,2 kg morzsa
Rakott burgonya csemege uborkával
Elkészítés
  1. A burgonyát mosás után héjában megfőzzük, melegen meghámozzuk,1/2 cm-es vastagságú karikákra vágjuk.
  2. A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.
  3. A tepsit kiolajozzuk, morzsával megszórjuk. Beleterítjük a burgonya felét, megsózzuk, étolajjal meglocsoljuk és a tojáskarikákat ráterítjük, majd az étolajban kicsit megfuttatott karikára vágott debrecenit a tojásra szórjuk és a maradék burgonyával befedjük. Megsózzuk.
  4. A tejfölt kikeverjük majd a burgonyára öntjük, morzsával picit meghintjük és pirosra sütjük.
Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?