Szárnyasrizottó sajt szórattal

Közétkeztető: ELÁMEN Zrt.

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Szárnyasrizottó sajt szórattal
Szárnyasrizottó sajt szórattal
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Szárnyasrizottó sajt szórattal
Szárnyasrizottó sajt szórattal
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 0,1 kg jódozott só
  • 0,02 kg fekete bors
  • 0,2 kg petrezselyem zöld
  • 8,5 kg csirkemell
  • 3 kg csirkemáj
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 3 kg mirelit zöldborsó
  • 1,5 kg mirelit sárgarépa
  • 10 kg rizs
  • 2 kg mirelit gomba
  • 1 kg trappista sajt
  • 0,8 l napraforgó olaj
  • 0,1 kg bazsalikom
Mennyiség:
Elkészítés
  1. Felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a rizst.
  2. Felöntjük vízzel, forraljuk 1-2 percig, majd fedő alatt hagyjuk saját gőzében párolódni.
  3. A csirkehúst és a csirkemájat apróra vágjuk.
  4. Megfuttatjuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a zöldborsót, vöröshagymát, sárgarépát és a felszeletelt gombát.
  5. Együtt megpároljuk.
  6. Ha a rizs megpuhult, hozzá adjuk a zöldségeket és a húst, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és a finomra vágott petrezselyemmel.
  7. A rizottót tányérra rakjuk és meghintjük reszelt sajttal.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Egyszeri

Vélemény, hozzászólás?