Szárnyasrizottó sajt szórattal

Kategória: Főfogás, Receptek | 0

Közétkeztető: ELÁMEN Zrt.

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Recept nyomtatása
Szárnyasrizottó sajt szórattal
Szárnyasrizottó sajt szórattal
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 0,1 kg jódozott só
  • 0,02 kg fekete bors
  • 0,2 kg petrezselyem zöld
  • 8,5 kg csirkemell
  • 3 kg csirkemáj
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 3 kg mirelit zöldborsó
  • 1,5 kg mirelit sárgarépa
  • 10 kg rizs
  • 2 kg mirelit gomba
  • 1 kg trappista sajt
  • 0,8 l napraforgó olaj
  • 0,1 kg bazsalikom
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 0,1 kg jódozott só
  • 0,02 kg fekete bors
  • 0,2 kg petrezselyem zöld
  • 8,5 kg csirkemell
  • 3 kg csirkemáj
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 3 kg mirelit zöldborsó
  • 1,5 kg mirelit sárgarépa
  • 10 kg rizs
  • 2 kg mirelit gomba
  • 1 kg trappista sajt
  • 0,8 l napraforgó olaj
  • 0,1 kg bazsalikom
Szárnyasrizottó sajt szórattal
Elkészítés
  1. Felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a rizst.
  2. Felöntjük vízzel, forraljuk 1-2 percig, majd fedő alatt hagyjuk saját gőzében párolódni.
  3. A csirkehúst és a csirkemájat apróra vágjuk.
  4. Megfuttatjuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a zöldborsót, vöröshagymát, sárgarépát és a felszeletelt gombát.
  5. Együtt megpároljuk.
  6. Ha a rizs megpuhult, hozzá adjuk a zöldségeket és a húst, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és a finomra vágott petrezselyemmel.
  7. A rizottót tányérra rakjuk és meghintjük reszelt sajttal.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Egyszeri

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?