Közétkeztető: HPM Plus Kft.
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 8 kg sertéscomb
- 15 db zsemle
- 0,3 kg zsemlemorzsa
- 1,2 kg zabpehely
- 15 darab tojás
- 1 kg vöröshagyma
- 0,3 l étolaj
- 0,5 kg édes fűszerpaprika
- 0,06 kg jódozott só
- 0,005 kg őrölt fehér bors
- 0,02 kg fokhagyma
- 20 kg fejeskáposzta
- 2,5 kg paradicsompüré
- 1,4 kg liszt
- 0,8 kg kristálycukor
- 0,005 kg petrezselyemzöld
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A sertéscombot ledaráljuk, a zsemléket beáztatjuk kinyomkodjuk.
- Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált sertéshúst, a kinyomkodott zsemléket, a zabpelyhet, a zsemlemorzsa egy részét, a tojásokat, a fűszerpaprikát, és a fűszereket, majd jól összekeverjük.
- A masszából rudakat formálunk, melyet olajozott, zsemlemorzsázott tepsibe rakunk és megsütünk.
- A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk.
- Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, feltesszük főni (kb. 20 perc).
- Ízesítjük.
- Elkészítjük a zsemleszínű rántást, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a sűrített paradicsomot is.
- Amikor a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomos rántást, a megfelelő sűrűséget beállítjuk, végül cukorral ízesítjük.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.