Zabpelyhes sertésvagdalt paradicsomos káposztával

Közétkeztető: HPM Plus Kft.

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Zabpelyhes sertésvagdalt
Zabpelyhes sertésvagdalt
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Zabpelyhes sertésvagdalt
Zabpelyhes sertésvagdalt
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 8 kg sertéscomb
  • 15 db zsemle
  • 0,3 kg zsemlemorzsa
  • 1,2 kg zabpehely
  • 15 darab tojás
  • 1 kg vöröshagyma
  • 0,3 l étolaj
  • 0,5 kg édes fűszerpaprika
  • 0,06 kg jódozott só
  • 0,005 kg őrölt fehér bors
  • 0,02 kg fokhagyma
  • 20 kg fejeskáposzta
  • 2,5 kg paradicsompüré
  • 1,4 kg liszt
  • 0,8 kg kristálycukor
  • 0,005 kg petrezselyemzöld
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A sertéscombot ledaráljuk, a zsemléket beáztatjuk kinyomkodjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált sertéshúst, a kinyomkodott zsemléket, a zabpelyhet, a zsemlemorzsa egy részét, a tojásokat, a fűszerpaprikát, és a fűszereket, majd jól összekeverjük.
  3. A masszából rudakat formálunk, melyet olajozott, zsemlemorzsázott tepsibe rakunk és megsütünk.
  4. A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk.
  5. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, feltesszük főni (kb. 20 perc).
  6. Ízesítjük.
  7. Elkészítjük a zsemleszínű rántást, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a sűrített paradicsomot is.
  8. Amikor a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomos rántást, a megfelelő sűrűséget beállítjuk, végül cukorral ízesítjük.
    Amikor a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomos rántást, a megfelelő sűrűséget beállítjuk, végül cukorral ízesítjük.

Vélemény, hozzászólás?