Az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya 2020 őszétől kezdődően az élelmezésben dolgozó élelmezésvezetőknek, dietetikusoknak, szakácsoknak és további érdeklődő szakembereknek közétkeztetési szakmai munkacsoportok felállításának előkészületeit kezdte meg.
A munkacsoportos megbeszélések a hatóságok (NÉBIH, NNK) és a szakmai szervezetek (ÉLOSZ, KÖZSZÖV, MDOSZ, VIMOSZ) közreműködésével, meghatározott tematika mentén, havonta, online valósulnak meg.
A „Tájékoztatási kötelezettségek (címke és étlap)” című alkalom időpontja:
2021. szeptember 23. csütörtök (13:00-15:00 óra között)
Fontos információk!
Regisztrációs határidő: szeptember 17.
A résztvevők száma – a regisztráció időpontjának sorrendjében – maximum 300 fő. A további regisztráltak részére egy pótalkalom kerül megrendezésre, melynek tényéről és az időpontjáról az érintettek tájékoztatást kapnak.
Kérjük, hogy csak abban az esetben regisztráljon, amennyiben ténylegesen részt tud venni a „Tájékoztatási kötelezettségek (címke és étlap)” című alkalmon.
2021. szeptember 23-i program
13:00-13:05
Köszöntő
Zentai Andrea – főosztályvezető (Táplálkozás-epidemiológiai Főosztály, OGYÉI)
13:05-13:45
Élelmiszerek jelölése – szabályozás és gyakorlat
Dr. Horacsek Márta – mb. osztályvezető (Nyilvántartási és Szakértői Osztály, OGYÉI)
13:45-14:05
Étlapon feltüntetendő információk valamint a tájékoztatási kötelezettség megvalósítása
Tóth Dávid – osztályvezető (Vendéglátás és Közétkeztetés Felügyeleti Osztály, NÉBIH)
14:05-14:25
Közétkeztetéssel kapcsolatos tájékoztatás a népegészségügyi hatóság szeméve
Schmidt Richárd – vezető hivatali főtanácsos (NNK)
14:25-14:45
Táplálkozás-egészségügyi minősítési rendszer
Schmidt Richárd – vezető hivatali főtanácsos (NNK)
14:45-15:00
Kérdések és válaszok
Moderátor: Zentai Andrea
A programváltozás jogát fenntartjuk!
Letöltés (pdf)
Az OGYÉI folyamatosan várja azok jelentkezését, akik részt kívánnak venni a közétkeztetési munkacsoportban zajló munkában, mélyebb szakmai ismeretekhez akarnak jutni és a kollégákkal közösen szeretnének megoldásokat találni a szakterületüket érintő esetleges prblémákra: