Elindult a regisztráció a 14. HAPPY-hétre

Kategória: Egyéb, Hírek, Oktatás | 0

Rekordszámú, összesen 1031 iskola és óvoda vett részt tavaly a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által évente meghirdetett HAPPY-héten, melynek célja a vízfogyasztás népszerűsítése és a – gyermekkori elhízás terjedésében szerepet játszó – üdítőfogyasztás visszaszorítása a fiatalok körében.

Idén is a víz világnapjához kötődően, március 18-22. között zajlik majd az egészséghét, melynek során a gyerekek játékos formában tanulnak a megfelelő hidratáltság egészségmegőrzésben betöltött szerepéről és a túlzott üdítőfogyasztás káros hatásairól.

A HAPPY indulásáról és a regisztráció menetéről a NNGYK az Oktatási Hivatalon keresztül, e-mailben küld tájékoztatást az ország minden óvodájának, általános- és középiskolájának.

Az intézményeknek kiküldött tájékoztató itt olvasható.

A program lebonyolításához a NNGYK számos segédanyagot kínál, korcsoportspecifikus oktatóanyagoktól kezdve, nyomtatható plakátokon és oktatóvideón át játékos projektötletekig.

A pedagógusok és gyerekek körében egyaránt népszerű, már 14. alkalommal meghirdetésre kerülő HAPPY-hétről bővebb információt itt találsz: https://merokanal.hu/happy-het/