Keressük együtt Magyarország TOP50 legfinomabb menza ételét!

shutterstock_443565961

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2016. november 21-től két, egymáshoz kapcsolódó pályázatot hirdet, az egyiket a menzán étkező tanulóknak, a másikat az iskolákat ellátó közétkeztetőknek.

Keressük Magyarország TOP50 legfinomabb menza ételét!

A pályázat célja, hogy a menzán étkező diákok értékelhessék mindennapi ételeiket. Az ő szavazataik alapján választjuk ki „2016 közétkeztetőjét”, azaz azt a céget, amely a táplálkozás-egészségügyi előírásokat is betartva a legfinomabban főz a diákoknak. A menzavendégek voksai jelölik majd ki azt az 50 legjobban sikerült ételt is, amit képpel, leírással közzéteszünk a www.merokanal.hu–n, hogy azokat országszerte megkóstolhassák. Az ételek kiválasztásában résztvevő osztályok jutalmul egy sorsoláson vesznek részt, ahol közös kirándulásaikhoz nyerhetnek jelentős támogatást.
A versenyben minden általános- vagy középiskolai osztály részt vehet – osztályfőnöke vezetésével –, amelyben a tanulók legalább egy része a menzán eszik. Annyi a feladatuk, hogy kiválasztják a két játékperiódus valamelyikét, s abban a két hétben értékelik, hogy mi került a menzán a tányérjukra. Végül le kell adniuk az osztály szavazatát a hat legjobb fogásra. A hat legjobb fogás 2 levest, 2 főételt és 2 desszertet, vagy a harmadik fogást tartalmazza.

A játék menete

 1. Az osztály eldönti, hogy melyik játékperiódusban kívánják figyelni az ételeket. A következő kéthetes időszakok közül választhatnak:
  • 2016. november 21-től 2016. december 2-ig
  • 2016. december 5-től 2016. december 16-ig
 2. Az osztályfőnök – legkésőbb a kiválasztott játékperiódus kezdetéig – regisztrál a www.merokanal.hu weboldalon és benevezi osztályát a versenyre, s egyúttal meghívja az iskola közétkeztetőjét is a versenybe.
 3. Az osztályok diákjai a tesztelt 10 menzanap után kiválasztják azt a hat ebédre felszolgált ételt (2 levest, 2 főételt és 2 desszertet, vagy a harmadik fogást), amit a legfinomabbnak tartottak.
 4. Az osztályfőnök (vagy megbízottja) a www.merokanal.hu oldalon leadja az osztály szavazatát, legkésőbb 2016. december 20-án.
 5. A játékot szervező OGYÉI összesíti a szavazatokat, kialakítja a 10 levest, 30 főételt és 10 desszertet tartalmazó TOP50-es listát, s gondoskodik az ételek leírásainak publikálásáról a www.merokanal.hu-n. Egyúttal a szavazási eredmény alapján megállapítja azt is, hogy mely cég lett „2016 közétkeztetője”.
 6. A szavazásban részt vevő osztályok jutalomsorsoláson vesznek részt. Közülük 13 osztály Erzsébet utalványt nyer, melynek összegét osztálykirándulásra fordíthatják. A közjegyző előtt tartott sorsolás eredményét az OGYÉI 2017. januárjában nyilvánosságra hozza a www.merokanal.hu–n. A díjazottak az utalványokat a kampány 2017 februárjára tervezett zárórendezvényén vehetik át, az időpontról levélben kapnak értesítést.
 7. A szervezők kérik a nyerteseket, hogy az osztálykirándulásuk örömét majd osszák meg néhány fotó révén a közönséggel is a kampány Facebook oldalán.

A pályázatokkal kapcsolatos információ:

Kontakt: Balogh-Tóth Krisztina Tímea, OGYÉI Kommunikációs Iroda
E-mail: info@merokanal.hu
Telefon: Tel.: (1) 8869-300/164-es mellék