2017. szeptember 20., szerda
Merokanal 2017. március 14.
Kedvenc menzaételek – merokanal.hu

A GYEREKEK SZAVAZATAI DÖNTÖTTEK Közel 7.500 általános- és középiskolás diák szavazata alapján a martonvásári HPM Plusz Kft. nyerte el az „Év közétkeztetője 2016.” díjat. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) közétkeztetést és az egészséges táplálkozást népszerűsítő kampányában az iskolások kedvenc menzaételükre is voksolhattak. Az OGYÉI nem csak a nyertes közéétkeztetőt, hanem a diákok közreműködését […]

Balogh-Tóth Krisztina Tímea 2016. november 14.
Mit akar és miben segít az Élj könnyebben kampány?

Pedagógusoknak, szülőknek, diákoknak és a közétkeztetés szolgáltatóinak nyújtunk kezet, hogy tegyük együtt élvezetesebbé és egészségesebbé a gyerekek táplálkozását. Ehhez két pályázatot is indítunk, emellett a merőkanál.hu honlapon segítjük, hogy minden résztvevő rátalálhasson azokra a bevált módszerekre, amelyekkel a maga helyén jobbá teheti a felnövekvő generációk életét. Egészséges táplálkozás nélkül nem fejlődhetnek megfelelően a gyerekek. Számtalan […]

Tinnyei Mária 2016. november 15.
Keressük együtt Magyarország TOP50 legfinomabb menza ételét!

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2016. november 21-től két, egymáshoz kapcsolódó pályázatot hirdet, az egyiket a menzán étkező tanulóknak, a másikat az iskolákat ellátó közétkeztetőknek.

Tinnyei Mária 2016. november 15.
Keressük 2016 közétkeztetőjét!

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2016. november 21-től két, egymáshoz kapcsolódó pályázatot hirdet, az egyiket a menzán étkező tanulóknak, a másikat az iskolákat ellátó közétkeztetőknek.

Erdei Gergő 2016. október 24.
Közétkeztetés aktívabban

Egyre fiatalabb korban jelennek meg a rossz táplálkozással összefüggő betegségek, ez is indokolta, hogy rendelettel szabják újra az iskolai étkeztetést.

Keressük a közétkeztető cégek által folytatott jó gyakorlatokat!

A közétkeztetés reformját népszerűsítő kommunikációs kampányunk keretében keressük azokat az közétkeztető cégek által folytatott jó gyakorlatokat, melyek mintául szolgálhatnak az iskolák, szülők és pedagógusok számára

Felhívás – közkonyha fejlesztés

Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben található, helyi termékértékesítést szolgáló piacok, vásárterek infrastrukturális fejlesztésének, illetve a közétkeztetés fejlesztésének megvalósítása érdekében került meghirdetésre. A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére. Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése. A felhívás kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.3-17

„Egészséges is lehet finom” – pályázat családok számára

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2017. augusztus 18  – szeptember 15. között pályázatot hirdet a családok számára. Keressük a legjobb kisétkezésekre szánt ételeket! A pályázat célja, hogy megismerjük és megismertessük azokat a változatos és egészséges összetevőkből készült, kisétkezésekre (tízóraira, uzsonnára) szánt ételeket, amelyeket a szülők készítenek és csomagolnak gyermekeiknek, nap mint nap iskolaidőben. A […]

Kötelező képzést indít az OGYÉI élelmezésvezetőknek

Szeptembertől nyolc alkalommal – a fővárosban és több vidéki helyszínen – indít képzést az közétkeztetési cégek élelmezésvezetői számára az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Intézményi követelmények – kérdések és válaszok a rendelet kapcsán

A közétkeztetők számára is szeretnénk elérhető, naprakész információkat megosztani, amellyel támogatjuk munkájukat. Gyakran Ismételt Kérdések rovatunkban, témakörönként összegyűjtöttük néhány kérdést és választ, amelyek hasznosak lehetnek a rendelettel kapcsolatosan felmerült kérdések tisztázásában. Ezen a héten az intézmény típusokat, általános követelményeket, munkahelyi étkezést vesszük górcső alá.

10+ 1 tipp külföldi utazáshoz, nyaraláshoz

A nyaralást elsősorban a gyomorpanaszok keseríthetik meg, ezt az alábbi jó tanácsok betartásával elkerülheti!

’Táplálkozás-egészségügyi szempontok a közétkeztetésben’ képzés tájékoztató

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet tájékoztatja a közétkeztetési rendeletben előírt képzés iránt érdeklődőket, hogy a képzés szakmai anyagai elkészültek, jelenleg a helyszínek és időpontok egyeztetése zajlik.

Tippek ötletek a nyári melegben ha kirándulni megyünk

Végre itt a nyár, beköszöntött a jó idő, vége az iskolának. Szülőként törhetjük a fejünket: mit csomagoljunk az uzsonnástáskába, ha kirándulni vagy táborba megy a gyerekünk? Tippek, ötletek a nyári uzsonnához!

Só használata – kérdések és válaszok a rendelet kapcsán

A közétkeztetők számára is szeretnénk elérhető, naprakész információkat megosztani, amellyel támogatjuk munkájukat. Gyakran Ismételt Kérdések rovatunkban, témakörönként összegyűjtöttük néhány kérdést és választ, amelyek hasznosak lehetnek a rendelettel kapcsolatosan felmerült kérdések tisztázásában. Ezen a héten a sót helyezzük fókuszba.

Hurrá nyaralunk…! – és mi legyen a családi útipatikában?

Végre itt a nyár, remek az idő az iskolának is vége és kezdődhet a csupa nagy betűs, élményekkel teli VAKÁCIÓ. Ez az az időszak, amikor kicsit fellélegzünk, számoljuk vissza a napokat a családi nyaralásig. A gyerekek izgatottan várják, hogy mikor indulunk már végre. Mi szülők pedig elkezdjük tervezni, hogy mit vigyünk magunkkal és csomagolás közben […]