A szendvicsolaj készítése kiváló felhasználási módja a különféle növényi zsiradékoknak. A művelet gyors és egyszerű, az eredmény pedig egészséges. Összesen egy pohárra, vagy müzlistálra, kiskanálra, késre és esetleg egy vágódeszkára van szükség. Készíthetünk egyszerre több napi adagot is, a hűtőben lefedve eláll. Lássuk milyen ízesítéseket érdemes kipróbálnunk!
Magyaros olaj
- Növényi olaj (olíva, avokádó, lenmag, repce, stb.)
- Apróra vágott lilahagyma
- Enyhén csípős fűszerpaprika
- Feketebors
- Szükség esetén egy csipet só
Olaszos olaj
- Növényi olaj (olíva, avokádó, lenmag, repce, stb.)
- Oregánó
- Bazsalikom
- Egy kevés zúzott fokhagyma
- Színesbors
- Szükség esetén egy csipet só
Fokhagymás olaj
- Növényi olaj (olíva, avokádó, lenmag, repce, stb.)
- Zúzott fokhagyma
- Cayenne bors
- Szükség esetén egy csipet só
Tökmagolaj
- A tökmagolaj jellegzetes színe és aromája mellé egyéb ízesítésre nincs is szükség
- Kiválóan illik mozzarellás, vagy egyéb érett sajtot tartalmazó szendvicsekbe