A közétkeztetéssel kapcsolatos kérdésekre válaszolnak az NNGYK munkatársai a Közbeszerzési Expón

2023. október 19-én szakkiállítással egybekötött tudásmegosztó rendezvényt tart a Közbeszerzési Hatóság a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A szakmai közönség számára szabadon és ingyenesen látogatható Közbeszerzési Expón a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) munkatársai a közétkeztetési rendelettel és a közétkeztetés tárgyú közbeszerzések táplálkozás-egészségügyi minősítésével kapcsolatos kérdésekre válaszolnak majd.

(Kép forrása: Közbeszerzési Hatóság, Facebook)

Közbeszerzési Expo 2023
Időpont: 2023. október 19., csütörtök, 09:00-17:15
Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Ludovika Campus Oktatási Központ (1083 Budapest, Ludovika tér 2.)
További információ: https://konferencia.kozbeszerzes.hu/

A Közbeszerzési Hatóság az szakmai kiállítás és a kapcsolódó kerekasztal-beszélgetések megrendezésével az aktuális közbeszerzési kérdések interaktív megvitatására biztosít lehetőséget.

Az NNGKY élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi szakterülettel kapcsolatos feladati közé tartozik a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet gondozása, a közétkeztetéssel kapcsolatos hatósági felügyelet koordinációja. A rendelet bevezetése után a közétkeztetés szabályozásának és minőségi emelésének következő lépése a közétkeztetés tárgyú közbeszerzések tekintetében alkalmazandó eljárások sajátos szabályairól szóló 676/2020. (XII. 28.) Korm. rendelet megalkotása volt, mely előírja, hogy az ajánlatkérőnek minden esetben vizsgálnia kell a közétkeztetési rendeletnek való megfelelést, „a szolgáltató táplálkozás-egészségügyi minősítési eredményeinek százalékos minősítési átlaga alapján, amennyiben rendelkezik már minősítéssel.” A kormányrendeletben megfogalmazott táplálkozás-egészségügyi feltételek teljesülését a területileg illetékes népegészségügyi feladatkörben eljáró járási, fővárosi kerületi hivatalok ellenőrzik, melyek munkáját az NNGYK 7 modulból álló táplálkozás-egészségügyi minősítő rendszer kidolgozásával támogatta.

A minősítő rendszerrel és a közétkeztetési rendelettel kapcsolatos kérdésekre kollégáink az NNGYK, standjánál válaszolnak majd, a campus aulájában.