Az idős korosztály számára indít kampányt az NNGYK

Az áprilisban ünnepelt idei egészségügyi világnap mottója szerint „az én egészségem, az én jogom”. Ez többek között azt is magában foglalja, hogy mindenki számára biztosítani kell a hozzáférést azokhoz az információkhoz, melyekre az egészségtudatos életmód kialakításához az egyénnek szüksége van. Vonatkozik ez a gyerekekre és az idősekre is, arra a két korosztályra, melyre a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) régóta kiemelt figyelmet fordít.

A rekordszámú résztvevővel lezajlott 14. HAPPY-hét során több mint 154 ezer fiatal tanulhatott játékos formában a vízivás egészségmegőrzésben, testtömeg-szabályozásban betöltött szerepéről. A program üzeneteit most a 60 év feletti korosztályban terjeszti tovább az NNGYK, 1 éves kampányának első állomásaként.

A 60+ egészség kampány keretében az intézet Táplálkozástudományi Főosztálya által kidolgozott, 60 év felettieknek szóló táplálkozási ajánlás kerül feldolgozásra, ezúttal kifejezetten a korosztályban jellemző egészségügyi problémák (kiszáradás, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri problémák, csontritkulás, cukorbetegség, étvágytalanság stb.) kezelésére koncentrálva.

A vonatkozó ismeretterjesztő posztok a Merőkanál.hu – Élj könnyebben! Facebook-oldalon, #60pluszegészség hashtaggel ellátva jelennek meg, május elejétől, de a kampánynak részét képezik nyugdíjasklubokban tartott játékos oktatások, plakátok, videók is. A cél – többek között – egy olyan, komplex oktatóanyag fejlesztése és tesztelése, amely a későbbiekben az egészségfejlesztési irodák rendelkezésére bocsátható, az idősek és a róluk gondoskodók ismereteinek bővítése és az egészségben töltött életévek számának növelése érdekében.