Iskolai közétkeztetés – könyv- és jógyakorlat-bemutató

A Közétkeztetők kézikönyvének IV., Iskolai közétkeztetés című kiadványa, továbbá a MEVID Zrt. által ellátott iskolákban bevezetett Nemzetiségi napok projekt kerül bemutatásra a közétkeztetési munkacsoport soron következő online ülésén.

Dátum: 2024. május 23., csütörtök 13:00-15:00

A program bárki számára elérhető, de a részvétel regisztrációhoz kötött!

A regisztráció május 22-én, 16:00 órakor zárul!

A gyakorlatias, sok szakmai segítséget adó Közétkeztetők kézikönyve sorozat legutóbbi kötetének témája az iskolás korosztály táplálkozása. Első részében az iskolai közétkeztetéssel kapcsolatos elméleti tudnivalókat foglalja össze, Szűcs Zsuzsanna MSc, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. Második részében pedig Vígné Sági Katalin, dietetikus, élelmezésvezető 170, képekkel illusztrált receptjét találják az olvasók.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) szervezésében megvalósuló aktuális közétkeztetésimunkacsoport-ülésen maguk a szerzők mutatják be a kötetet.

A Springmed Kiadó gondozásában megjelent kiadvány megvásárolható a kiadó weboldalán.

A könyvbemutatót követően Fodor Péter, a MEVID Zrt. vezérigazgatója ismerteti a közétkeztetést színesítő, 2023. októberétől működő Nemzetiségi napok programot, melynek keretében az általuk ellátott gyerekek minden hónapban egy-egy nemzet konyhájával ismerkednek.

A 2024. május 23-i program

13:00–13:05 Köszöntő
Zentai Andrea – főosztályvezető, NNGYK


13:05–13:35 Közétkeztetők kézikönyve IV kiadás – Iskolai közétkeztetés c. könyv ismertetése
Szűcs Zsuzsanna, elnök, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége


13:35–14:05 Közétkeztetők kézikönyve IV kiadás – Iskolai közétkeztetés c. könyv ismertetése
Vígné Sági Katalin – élelmezésvezető, dietetikus


14:05–14:35 Élelmezési jó gyakorlat bemutatása
Fodor Péter, vezérigazgató, MEVID Zrt.


14:35–15:00 Kérdések és válaszok
Moderátor: Zentai Andrea

Ne maradj le! Iratkozz fel hírlevelünkre!
A programsorozatot szervező Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGY) folyamatosan várja azok jelentkezését, akik részt kívánnak venni a közétkeztetési munkacsoportban zajló munkában, mélyebb szakmai ismeretekhez akarnak jutni és a kollégákkal közösen szeretnének megoldásokat találni a szakterületükön felmerülő esetleges problémákra.