Ingyenes, pontszerző szakmai továbbképzés, „idősek táplálkozása” témában

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet egynapos, pontszerző, térítésmentes
továbbképzést szervez „Idősek táplálkozása” címmel.

A képzés célja a az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 számú, „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” című kiemelt projekt keretében lezajlott Népegészségügyi Felmérés 2018, és Biomarker vizsgálat 2019 módszertanának és főbb eredményeinek bemutatása. Továbbá a fenti projekt keretében kidolgozott időskori táplálkozási ajánlás bemutatása az érintett korosztályt ellátó orvosok és egészségügyi szakdolgozók részére.

A továbbképzés időpontjai:

  • 2020. szeptember 22., 9.00-16:00
  • 2020. október 1., 9.00-16:00
  • 2020. október 15., 9.00-16:00
  • 2020. december 8., 9.00-16:00

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 24.

Program

09:00–09:30 REGISZTRÁCIÓ
09:30–09:45 MEGNYITÓ – Dr. Szentiványi Mátyás, főigazgató
09:45–10:10 AZ EGÉSZSÉGES IDŐSÖDÉS JELENTŐSÉGE – Guba Georgina, dietetikus, élelmiszermérnök
10:10–10:25 NÉPEGÉSZSÉGÜGYI FELMÉRÉS 2018 MÓDSZERTANA – Bakacs Márta, epidemiológus
10:25–10:55 NÉPEGÉSZSÉGÜGYI FELMÉRÉS 2018 IDŐSEKRE VONATKOZÓ LEGFONTOSABB EREDMÉNYEI – Varga Anita, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, osztályvezető
10:55–11:10 SZÜNET
11:10–11:40 BIOMARKER VIZSGÁLAT 2019 MÓDSZERTANA – Dr. Sarkadi Nagy Eszter, biológus, táplálkozástudományi szakreferens, PhD
11:40–12:10 BIOMARKER VIZSGÁLAT 2019 LEGFONTOSABB EREDMÉNYEI – Horváth Andrea, dietetikus
12:10–12:25 KÉRDÉSEK-VÁLASZOK Zentai Andrea, főosztályvezető, dietetikus, Népegészségügyi MSc
12:25–13:10 SZÜNET
13:10–13:40 TÁPLÁLKOZÁSI AJÁNLÁS IDŐS KORCSOPORT SZÁMÁRA A KARDIOVASZKULÁRIS ÉS
ONKOLÓGIAI BETEGSÉGUTAK MENTÉN – Zentai Andrea, főosztályvezető, dietetikus, Népegészségügyi MSc
13:40–14:10 NEMZETKÖZI TÁPLÁLKOZÁSI AJÁNLÁSOK IDŐS KORCSOPORT SZÁMÁRA – Zámbó Leonóra,
dietetikus
14:10–14.40 ÉLELMISZERKOSÁR IDŐS KORCSOPORT SZÁMÁRA – Miháldy Kinga, dietetikus, élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök
14:40–15:10 MINTAÉTRENDEK IDŐS KORCSOPORT SZÁMÁRA A KARDIOVASZKULÁRIS ÉS ONKOLÓGIAI
BETEGSÉGUTAK MENTÉN – Kisa Judit, dietetikus
15:10–15:25 KÉRDÉSEK-VÁLASZOK Zentai Andrea, főosztályvezető, dietetikus, Népegészségügyi MSc
15:25–15:40 ESZA KÉRDŐÍV, ELÉGEDETTSÉGMÉRŐ KÉRDŐÍV, VIZSGATESZT KITÖLTÉSE
15:40–16:00 PONTIGAZOLÁSOK ÁTADÁSA

Letölthető program

További információ és jelentkezés:

A továbbképzést az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 számú, „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” című kiemelt projekt szervezi.