Már lehet regisztrálni a 11. HAPPY-hétre!

Kategória: Egyéb, Hírek, Oktatás | 0

2021. március 22-én, a víz világnapján veszi kezdetét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által évente meghirdetett egészséghét, melynek keretében az ország óvodásai, általános és középiskolásai változatos programok és játékos feladatok segítségével tanulnak a megfelelő folyadékpótlás pozitív hatásairól és a víz szerepéről.

Az OGYÉI számos letölthető segédanyagggal, korcsoportspecifikus programötletekkel segíti a pedagógusokat a HAPPY-hét megszervezésében.

Az OGYÉI most – a készlet erejéig – plakátcsomagot is postáz a regisztráló intézményeknek!

A HAPPY-hét hosszú távú célja a gyermekkori elhízás terjedésében szerepet játszó cukrosüdítő-fogyasztás visszaszorítása és az, hogy a fiatalok megismerjék az ivóvíz értékeit.

A program indulásának híre ezúttal is az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkáráságán keresztül, az Oktatási Hivatal közreműködésével jutott el az óvodákhoz, iskolákhoz.

Az idei HAPPY-hét időpontja: 2021. március 22-26.
Regisztráció:

A programra regisztrált intézmények idén is részt vehetnek rajz-, videó- és fotópályázatokon, melyek keretében az óvodák között 20 db az általános és középiskolák között összesen 30 db, egyenként 40 000 Ft értékű, játékokat és spoerteszközöket tartalmazó ajándékcsomagot sorsolunk ki.

A regisztráció határideje MEGHOSSZABBÍTVA: 2021. március 22., 8:00

EXTRA nyeremény!

Programunk fejlesztése céljából idén elindítjuk a „HAPPY Monitoring” felmérést, melynek része a felső tagozatos és középiskolás gyermekek folyadékfogyasztással kapcsolatos tudásának, szokásaiknak és a HAPPY-programmal való elégedettségüknek az online kérdőíves felmérése.

Ebben az „egyéni felmérésben” való részvétel nem feltétele a HAPPY-héthez való csatlakozásnak. Érdemes azonban lebonyolítani, mert a minimum 25 kérdőívet beküldő iskolák között 7 db kültéren is használható, összecsukható pingpongasztalt sorsolunk ki, ütőkkel és labdákkal.

A 2021. évi HAPPY-héttel és a nyereményjátékokkal kapcsolatos részletes információk az intézményeknek kiküldött tájékoztatóban olvashatók.
FIGYELEM! A regisztráció és a pályázatok benyújtásának határideje változott! A friss információkat itt találja: https://merokanal.hu/happy-het/happy-het-2021/

A 11. éve futó HAPPY-hét programról itt olvashatsz.