Megkezdődött a regisztráció a közétkeztetési munkacsoport újabb ülésére

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya 2020 őszétől kezdődően az élelmezésben dolgozó élelmezésvezetőknek, dietetikusoknak, szakácsoknak és további érdeklődő szakembereknek közétkeztetési szakmai munkacsoportok felállításának előkészületeit kezdte meg.

A munkacsoportos megbeszélések a hatóságok (NÉBIH, NNK) és a szakmai szervezetek (ÉLOSZ, KÖZSZÖV, MDOSZ, VIMOSZ) közreműködésével, meghatározott tematika mentén, havonta, online valósulnak meg.

A „Tájékoztatási kötelezettségek (címke és étlap)” című alkalom időpontja:
2021. szeptember 23. csütörtök (13:00-15:00 óra között)

Fontos információk!

Regisztrációs határidő: szeptember 17.

A résztvevők száma – a regisztráció időpontjának sorrendjében – maximum 300 fő. A további regisztráltak részére egy pótalkalom kerül megrendezésre, melynek tényéről és az időpontjáról az érintettek tájékoztatást kapnak.

Kérjük, hogy csak abban az esetben regisztráljon, amennyiben ténylegesen részt tud venni a „Tájékoztatási kötelezettségek (címke és étlap)” című alkalmon.

2021. szeptember 23-i program

13:00-13:05
Köszöntő
Zentai Andrea – főosztályvezető (Táplálkozás-epidemiológiai Főosztály, OGYÉI)

13:05-13:45
Élelmiszerek jelölése – szabályozás és gyakorlat
Dr. Horacsek Márta – mb. osztályvezető (Nyilvántartási és Szakértői Osztály, OGYÉI)

13:45-14:05
Étlapon feltüntetendő információk valamint a tájékoztatási kötelezettség megvalósítása
Tóth Dávid – osztályvezető (Vendéglátás és Közétkeztetés Felügyeleti Osztály, NÉBIH)

14:05-14:25
Közétkeztetéssel kapcsolatos tájékoztatás a népegészségügyi hatóság szeméve
Schmidt Richárd – vezető hivatali főtanácsos (NNK)

14:25-14:45
Táplálkozás-egészségügyi minősítési rendszer
Schmidt Richárd – vezető hivatali főtanácsos (NNK)

14:45-15:00
Kérdések és válaszok
Moderátor: Zentai Andrea

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Letöltés (pdf)


Az OGYÉI folyamatosan várja azok jelentkezését, akik részt kívánnak venni a közétkeztetési munkacsoportban zajló munkában, mélyebb szakmai ismeretekhez akarnak jutni és a kollégákkal közösen szeretnének megoldásokat találni a szakterületüket érintő esetleges prblémákra: