Megvannak a nyertes osztályok – Irma néni sorsolta ki a győzteseket!

Megvannak a nyertes osztályokat – Irma néni sorsolta ki a győzteseket!
Megvannak a nyertes osztályokat – Irma néni sorsolta ki a győzteseket!

Lezárult, és ahogy arról korábban hírt adtunk, Irma néni, Román Józsefné lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije. A Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által meghirdetett pályázatra tanulók nevezhették be kedvenc konyhás nénijüket, bácsijukat, a játékfelhívásban az OGYÉI azt ígérte, a résztvevő közül 10 szerencsés osztály kiránduláson vehet részt.

Az OGYÉI által szervezett díjátadó ünnepségen, Magyarország legkedvesebb konyhás nénije, Irma néni segítségével sorsoltunk ki a nyertes osztályokat június 1-jén.

 

A kiránduláson az alábbi osztályok vehetnek részt:

Az osztályok egy részét a tejfeldolgozás rejtelmeibe avatjuk be. Az OGYÉI által szervezett út során meglátogatják a Csípőtelki Csodafarmot, mely hazánk és Közép-Európa egyik legmodernebb tejtermelő tehenészeti telepe. Ezt követően egy idegenvezető segítségével részt vehetnek egy gyárlátogatáson, ahol megtudják, a tejből hogyan készülnek a különböző tejtermékek.

Az osztályok egy másik része a malomtól a kemencéig kíséri majd figyelemmel a búza, rozs útját. A gyerekek megismerhetik a lisztek különféle fajtáit, megtudhatják, mi mennyi rostot és milyen értékes tápanyagot tartalmaz. A malomlátogatás után pedig egy pékműhelybe látogatunk el, a kenyérkészítés rejtelmeibe avatjuk be a gyerekeket, ahol lehetőség nyílik saját péksütemény készítésére is.

Valamennyi játékban résztvevő konyhás néninek, bácsinak, gyerekeknek és pedagógusnak köszönjük, hogy velünk játszott!

A nyerteseknek szívből gratulálunk, a részletek egyeztetése miatt hamarosan felveszik a szervezők a kapcsolatot a pedagógusokkal!

A játékban résztvevő iskolák és az általuk nevezett konyhás nénik/bácsik listáját elérheti, ha ide kattint!

 

 

Vélemény, hozzászólás?