Videóüzenetek is segítik az új, időseknek szóló táplálkozási ajánlás alkalmazását

Mi az a „táplálkozási ajánlás”? Miért van rá szükség és hogyan alakítják ki a szakemberek? Milyen alapszabályokat kell betartania a táplálkozás terén annak, aki 60 éves kor felett is szeretné megőrizni az egészségét? Mit jelent az energiaegyensúly? Mennyi zöldséget, gyümölcsöt fogyasszanak az idősebb korosztály tagjai?

Zentai Andrea, dietetikus az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztályának vezetője és az új, nemzeti, időseknek szóló táplálkozási ajánlás egyik kidolgozója videóüzenetekben válaszol a kérdésekre.

Bővebben az időseknek szóló új, nemzeti táplákozási ajánlásról itt.

Az új, időseknek szóló táplálkozási ajánláshoz kapcsolódó videók, interjúk elérhetők a Merőkanál Youtube-csatornáján is.

Az OGYÉI új, időseknek szóló nemzeti táplálkozási ajánlása a Széchenyi 2020 programban megvalósuló EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú, Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén című kiemelt projekt, T02 Kardiovaszkuláris és onkológiai kliensutak mentén idősek helyes táplálkozási szokásainak fejlesztése nevű munkacsomagban zajló munka eredménye.