Budapest szelet barnarizzsel

Közétkeztető: Közintézmények Szolgáltató Irodája Berettyóújfalu 2. főzőkonyha

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
7-10 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Budapest szelet barnarizzsel
Budapest szelet barnarizzsel
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Budapest szelet barnarizzsel
Budapest szelet barnarizzsel
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 3,2 kg csirkemáj
  • 0,04 kg fűszerpaprika
  • 3,5 kg mirelit gomba
  • 2 kg natúr lecsó
  • 1,5 kg búzaliszt (BL 55)
  • 0,35 l olaj
  • 9 kg sertéskaraj
  • 0,16 kg jódozott só
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 3 kg mirelit zöldborsó
  • 7 kg barna rizs
  • 4,9 g őrölt bors
  • 0,11 kg só nélküli ételízesítő
  • 0,35 l olaj
  • 0,19 kg mirelit petrezselyemzöld
  • 0,16 kg jódozott só
  • 0,19 kg vöröshagyma
Mennyiség:
Elkészítés
Budapest szelet
  1. A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk.
  2. Lisztbe forgatjuk, olajban naturozzuk, hagymás lecsó alapot készítünk, amelybe bele tesszük a csirkemájat a zöldborsót és megpároljuk.
  3. Mirelit gombát megfőzzük és hozzáadjuk a májas zöldborsóhoz.
  4. A natúr szeletet tepsibe rakjuk, tetejére bőven rakunk a raguból és sütőben alaposan átsütjük.
Barna rizs
  1. Zsiradékban lepirítjuk a megmosott, leszárított rizst.
  2. Kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük egy egész vöröshagymát adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk majd delikáttal ízesítjük és megpároljuk.

Vélemény, hozzászólás?