Közétkeztető: Közintézmények Szolgáltató Irodája Berettyóújfalu 2. főzőkonyha
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
7-10 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 3,2 kg csirkemáj
- 0,04 kg fűszerpaprika
- 3,5 kg mirelit gomba
- 2 kg natúr lecsó
- 1,5 kg búzaliszt (BL 55)
- 0,35 l olaj
- 9 kg sertéskaraj
- 0,16 kg jódozott só
- 1,5 kg vöröshagyma
- 3 kg mirelit zöldborsó
- 7 kg barna rizs
- 4,9 g őrölt bors
- 0,11 kg só nélküli ételízesítő
- 0,35 l olaj
- 0,19 kg mirelit petrezselyemzöld
- 0,16 kg jódozott só
- 0,19 kg vöröshagyma
Mennyiség: fő
Elkészítés
Budapest szelet
- A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk.
- Lisztbe forgatjuk, olajban naturozzuk, hagymás lecsó alapot készítünk, amelybe bele tesszük a csirkemájat a zöldborsót és megpároljuk.
- Mirelit gombát megfőzzük és hozzáadjuk a májas zöldborsóhoz.
- A natúr szeletet tepsibe rakjuk, tetejére bőven rakunk a raguból és sütőben alaposan átsütjük.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.