Pulykapörkölt burgonyafőzelékkel

posted in: Főfogás, Receptek | 0

Közétkeztető: Sztárai Mihály Iskola konyhája

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
7-10 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Recept nyomtatása
Pulykapörkölt burgonyafőzelékkel
Pulykapörkölt burgonyafőzelékkel
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 20 kg burgonya
  • 0,02 kg babérlevél
  • 0,2 kg
  • 0,4 kg só nélküli ételízesítő
  • 8 kg pulykacomb filé
  • 2 kg vöröshagyma
  • 0,2 kg fokhagyma
  • 0,1 kg fűszerpaprika
  • 2 l tejföl
  • 2 l olaj
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 20 kg burgonya
  • 0,02 kg babérlevél
  • 0,2 kg
  • 0,4 kg só nélküli ételízesítő
  • 8 kg pulykacomb filé
  • 2 kg vöröshagyma
  • 0,2 kg fokhagyma
  • 0,1 kg fűszerpaprika
  • 2 l tejföl
  • 2 l olaj
Pulykapörkölt burgonyafőzelékkel
Elkészítés
  1. A burgonyát felkockázzuk, feltesszük főni sóval és az ételízesítővel.
  2. A vöröshagymát kockázzuk és kevés olajon pároljuk, közben felkockázzuk a pulykahúst és a hagymára tesszük.
  3. Belevágjuk a fokhagymát, adunk hozzá kevés sót, borsot, majd a legvégén a piros paprikát.
  4. A burgonya negyedét kivesszük, összeturmixoljuk, majd ezzel besűrítjük a főzeléket, végül a tejföllel ízesítjük.
Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?