Budapest szelet barnarizzsel

posted in: Főfogás, Receptek | 0

Közétkeztető: Közintézmények Szolgáltató Irodája Berettyóújfalu 2. főzőkonyha

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
7-10 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Recept nyomtatása
Budapest szelet barnarizzsel
Budapest szelet barnarizzsel
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 3,2 kg csirkemáj
  • 0,04 kg fűszerpaprika
  • 3,5 kg mirelit gomba
  • 2 kg natúr lecsó
  • 1,5 kg búzaliszt (BL 55)
  • 0,35 l olaj
  • 9 kg sertéskaraj
  • 0,16 kg jódozott só
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 3 kg mirelit zöldborsó
  • 7 kg barna rizs
  • 4,9 g őrölt bors
  • 0,11 kg só nélküli ételízesítő
  • 0,35 l olaj
  • 0,19 kg mirelit petrezselyemzöld
  • 0,16 kg jódozott só
  • 0,19 kg vöröshagyma
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 3,2 kg csirkemáj
  • 0,04 kg fűszerpaprika
  • 3,5 kg mirelit gomba
  • 2 kg natúr lecsó
  • 1,5 kg búzaliszt (BL 55)
  • 0,35 l olaj
  • 9 kg sertéskaraj
  • 0,16 kg jódozott só
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 3 kg mirelit zöldborsó
  • 7 kg barna rizs
  • 4,9 g őrölt bors
  • 0,11 kg só nélküli ételízesítő
  • 0,35 l olaj
  • 0,19 kg mirelit petrezselyemzöld
  • 0,16 kg jódozott só
  • 0,19 kg vöröshagyma
Budapest szelet barnarizzsel
Elkészítés
Budapest szelet
  1. A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk.
  2. Lisztbe forgatjuk, olajban naturozzuk, hagymás lecsó alapot készítünk, amelybe bele tesszük a csirkemájat a zöldborsót és megpároljuk.
  3. Mirelit gombát megfőzzük és hozzáadjuk a májas zöldborsóhoz.
  4. A natúr szeletet tepsibe rakjuk, tetejére bőven rakunk a raguból és sütőben alaposan átsütjük.
Barna rizs
  1. Zsiradékban lepirítjuk a megmosott, leszárított rizst.
  2. Kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük egy egész vöröshagymát adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk majd delikáttal ízesítjük és megpároljuk.
Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?