Hozzávalók
- 1 csomag bors
- 3 l tejföl
- 0,8 kg búzaliszt (BL55)
- 2 kg margarin (35%)
- 0,07 kg petrezselyemzöld
- 0,18 kg jódozott só
- 0,02 csomag szerecsendió
- 8 kg vöröshagyma
- 0,2 kg levesgyöngy
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A margarint felhevítjük, beletesszük a megtisztított, egyenletesen vékony karikákra vágott hagymát. Ízesítjük sóval, borssal és fedő alatt pároljuk.
- Amikor már kissé megpirult, és saját levét elfőtte, kevés vizet öntünk rá, megszórjuk szerecsendióval és folytatjuk a párolást.
- Végül felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, és amikor forrni kezd, besűrítjük a tejfölös lisztes habarással.
- Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg. Levesgyönggyel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.