
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
 
        Hozzávalók    
                - 1 csomag bors
 - 3 l tejföl
 - 0,8 kg búzaliszt (BL55)
 - 2 kg margarin (35%)
 - 0,07 kg petrezselyemzöld
 - 0,18 kg jódozott só
 - 0,02 csomag szerecsendió
 - 8 kg vöröshagyma
 - 0,2 kg levesgyöngy
 
        
    Mennyiség: fő
    
                
        Elkészítés    
                - A margarint felhevítjük, beletesszük a megtisztított, egyenletesen vékony karikákra vágott hagymát. Ízesítjük sóval, borssal és fedő alatt pároljuk.
 - Amikor már kissé megpirult, és saját levét elfőtte, kevés vizet öntünk rá, megszórjuk szerecsendióval és folytatjuk a párolást.
 - Végül felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, és amikor forrni kezd, besűrítjük a tejfölös lisztes habarással.
 - Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg. Levesgyönggyel megszórva tálaljuk.
 
        Megjegyzés    
                Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
																
															
    
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.