Közétkeztető: Gyönk Város Önkormányzata Gyermek Étkeztetés
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
15. évtől
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Ötszöri
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 12 kg pulykahús
- 1 l étolaj
- 0,2 kg fokhagyma
- 0,05 kg fűszerpaprika
- 0,1 kg füstöltalap íz
- 0,05 kg majoranna
- 0,03 kg bors fekete
- 0,1 kg tengeri só
- 30 kg burgonya
- 3 l étolaj
Mennyiség: fő
Elkészítés
- Szalonnát apró kockára vágjuk, kevés olajon lepirítjuk hozzáadjuk az apró kockára vágott pulykamellet, esetleg combfilét.
- Ízesítjük őrölt fekete borssal, kevés fűszerpaprikával, tört fokhagymával, sóval.
- Kevés vízzel felengedjük, puhára pároljuk, majd lepirítjuk. Burgonyát kockára vágjuk étolajban kisütjük, majd tálaljuk a kész hússal és a csemegeuborkával.
- A szalonna helyett füstölt alapízt adhatunk a húshoz, akkor a kalóriatartalma alacsonyabb lesz.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.