Sajtos-tejszínes sertéscsíkok rizzsel

posted in: Főfogás, Receptek | 0

Közétkeztető: HPM Plus Kft.

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszor

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Recept nyomtatása
Sajtos-tejszínes sertéscsíkok rizzsel
Sajtos-tejszínes sertéscsíkok rizzsel
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 9 kg sertéscomb
  • 1,5 l főzőtejszín
  • 2 l tej
  • 2 kg trappista sajt
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 0,8 kg liszt
  • 0,1 kg jódozott só
  • 0,5 l étolaj
  • 6 kg rizs
  • 0,01 kg petrezselyemzöld
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 9 kg sertéscomb
  • 1,5 l főzőtejszín
  • 2 l tej
  • 2 kg trappista sajt
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 0,8 kg liszt
  • 0,1 kg jódozott só
  • 0,5 l étolaj
  • 6 kg rizs
  • 0,01 kg petrezselyemzöld
Sajtos-tejszínes sertéscsíkok rizzsel
Elkészítés
  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst.
  3. Mikor félig megpuhult, habarjuk liszttel, tejjel és tejszínnel.
  4. Ízesítjük, majd pároljuk.
  5. A legvégén belekeverjük a reszelt sajtot.
  6. A rizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel és készre pároljuk.
  7. Ízesítjük sóval és petrezselyem levéllel.
Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?