Túrós metélt

posted in: Főfogás, Receptek | 0

Közétkeztető: Szent Borbála Idősek Otthona

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Recept nyomtatása
Túrós metélt
Túrós metélt
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 6 kg 4 tojásos széles metélt
  • 8 kg sovány tehéntúró
  • 0,15 kg jódozott só
  • 0,6 kg olaj
  • 0,02 kg morzsolt kapor
  • 4 kg tejföl (12%)
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 6 kg 4 tojásos széles metélt
  • 8 kg sovány tehéntúró
  • 0,15 kg jódozott só
  • 0,6 kg olaj
  • 0,02 kg morzsolt kapor
  • 4 kg tejföl (12%)
Túrós metélt
Elkészítés
  1. Az összetört szelésmetélt tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük.
  2. Puhára főzés után vízzel többször átmossuk.
  3. Lecsurgatás után először az olajjal, majd az összemorzsolt tehéntúróval összekeverjük.
  4. Tálalásnál egy kis sovány tejföllel meglocsoljuk, majd egy kis morzsolt kaporral meghintjük.
Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?