Pulykabrassói burgonyakockával

Kategória: Főfogás, Receptek | 0

Közétkeztető: Gyönk Város Önkormányzata Gyermek Étkeztetés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
15. évtől
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Ötszöri

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Recept nyomtatása
Pulykabrassói burgonyakockával
Pulykabrassói burgonyakockával
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 12 kg pulykahús
  • 1 l étolaj
  • 0,2 kg fokhagyma
  • 0,05 kg fűszerpaprika
  • 0,1 kg füstöltalap íz
  • 0,05 kg majoranna
  • 0,03 kg bors fekete
  • 0,1 kg tengeri só
  • 30 kg burgonya
  • 3 l étolaj
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 12 kg pulykahús
  • 1 l étolaj
  • 0,2 kg fokhagyma
  • 0,05 kg fűszerpaprika
  • 0,1 kg füstöltalap íz
  • 0,05 kg majoranna
  • 0,03 kg bors fekete
  • 0,1 kg tengeri só
  • 30 kg burgonya
  • 3 l étolaj
Pulykabrassói burgonyakockával
Elkészítés
  1. Szalonnát apró kockára vágjuk, kevés olajon lepirítjuk hozzáadjuk az apró kockára vágott pulykamellet, esetleg combfilét.
  2. Ízesítjük őrölt fekete borssal, kevés fűszerpaprikával, tört fokhagymával, sóval.
  3. Kevés vízzel felengedjük, puhára pároljuk, majd lepirítjuk. Burgonyát kockára vágjuk étolajban kisütjük, majd tálaljuk a kész hússal és a csemegeuborkával.
  4. A szalonna helyett füstölt alapízt adhatunk a húshoz, akkor a kalóriatartalma alacsonyabb lesz.
Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?