Közétkeztető: Sztárai Mihály Iskola konyhája
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
7-10 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 20 kg burgonya
- 0,02 kg babérlevél
- 0,2 kg só
- 0,4 kg só nélküli ételízesítő
- 8 kg pulykacomb filé
- 2 kg vöröshagyma
- 0,2 kg fokhagyma
- 0,1 kg fűszerpaprika
- 2 l tejföl
- 2 l olaj
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A burgonyát felkockázzuk, feltesszük főni sóval és az ételízesítővel.
- A vöröshagymát kockázzuk és kevés olajon pároljuk, közben felkockázzuk a pulykahúst és a hagymára tesszük.
- Belevágjuk a fokhagymát, adunk hozzá kevés sót, borsot, majd a legvégén a piros paprikát.
- A burgonya negyedét kivesszük, összeturmixoljuk, majd ezzel besűrítjük a főzeléket, végül a tejföllel ízesítjük.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.