Közétkeztető: Balatonfenyves Önkormányzata Konyha
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 25 kb burgonya
- 1 l étolaj
- 50 db tojás
- 2 kg debreceni
- 4 kg virsli
- 0,4 kg só
- 4 l tejföl
- 0,2 kg morzsa
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A burgonyát mosás után héjában megfőzzük, melegen meghámozzuk,1/2 cm-es vastagságú karikákra vágjuk.
- A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.
- A tepsit kiolajozzuk, morzsával megszórjuk. Beleterítjük a burgonya felét, megsózzuk, étolajjal meglocsoljuk és a tojáskarikákat ráterítjük, majd az étolajban kicsit megfuttatott karikára vágott debrecenit a tojásra szórjuk és a maradék burgonyával befedjük. Megsózzuk.
- A tejfölt kikeverjük majd a burgonyára öntjük, morzsával picit meghintjük és pirosra sütjük.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.