Közétkeztető: Mogyoródi Nonprofit Konyha
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 0,004 csomag bors
- 0,0005 csomag majoranna
- 15 kg csirkecomb
- 0,8 l napraforgóolaj
- 0,18 kg jódozott só
- 0,6 l napraforgóolaj
- 6 kg barnarizs
- 0,14 kg jódozott só
- 5,5 kg mexikói mirelit vegyes zöldség
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A csirkecombokat megmossuk, átnézzük, és az esetleges tollmaradékot eltávolítjuk.
- Lecsepegtetjük, ízesítésként bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, és majorannával.
- Tepsiben egymás mellé tesszük, és tetejére olajat öntünk.
- Előmelegített sütőbe téve készre sütjük.
- A láng ne legyen túl erős, hogy a hús jól át tudjon sülni.
- Akkor kész, ha a hús könnyen leválik a csontról és a bőre is szép piros.
- Köretként szinte minden rizs, burgonyaköret illik hozzá, de ne feledkezzünk meg a salátáról, savanyúságról, befőttről sem.
- A barna rizst egy kevés olajon megfuttatjuk, majd feltesszük dupla mennyiségű sós vízben főni.
- Ezalatt a mirelit vegyes zöldséget olajon puhára pároljuk.
- Majd amikor elkészültek, óvatosan összekeverjük és tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.