Közétkeztető: Tiszadada Község Önkormányzat Konyhája
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 7 kg félzsíros tehéntúró
- 50 db tojás („M”)
- 3 kg búzadara
- 0,5 l napraforgó olaj
- 2 kg zsemlemorzsa
- 0,005 kg jódozott só
- 1 kg porcukor
- 2,5 l tejföl (20 %)
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A tehéntúrót gondosan áttörjük, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával.
- Egy kis sót adunk hozzá és 3-4 órát pihentetjük.
- Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, majd sós vízben 5 perc alatt kifőzzük.
- A zsemlemorzsát arany barnára pirítjuk az olajon és beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat.
- A tejfölhöz kevés porcukrot keverünk és locsoljuk le a gombócokat.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.