Közétkeztető: Tiszadada Község Önkormányzat Konyhája
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 7 kg friss zeller
- 3 kg tejföl (12%)
- 1,5 kg vöröshagyma
- 0,6 kg búzaliszt (BL 55)
- 0,4 kg napraforgóolaj
- 0,1 kg friss petrezselyem levél
- 0,05 kg friss zellerlevél
- 0,007 kg feketebors őrölt
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A megtisztított, felkockázott zöldségeket az olajon megpirítjuk (először a hagymát, majd ráborítjuk a zellert), kevés liszttel megszórjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük zellerkrémleves alappal, borssal és petrezselyem zölddel.
- Amikor megpuhult, turmixoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk.
- Zellerzölddel díszítjük!
Megjegyzés
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.