Zellerkrémleves

posted in: Leves, Receptek | 0

Közétkeztető: Tiszadada Község Önkormányzat Konyhája

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Recept nyomtatása
Zellerkrémleves
Zellerkrémleves
Fogás Levesek
Mennyiség
Hozzávalók
  • 7 kg friss zeller
  • 3 kg tejföl (12%)
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 0,6 kg búzaliszt (BL 55)
  • 0,4 kg napraforgóolaj
  • 0,1 kg friss petrezselyem levél
  • 0,05 kg friss zellerlevél
  • 0,007 kg feketebors őrölt
Fogás Levesek
Mennyiség
Hozzávalók
  • 7 kg friss zeller
  • 3 kg tejföl (12%)
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 0,6 kg búzaliszt (BL 55)
  • 0,4 kg napraforgóolaj
  • 0,1 kg friss petrezselyem levél
  • 0,05 kg friss zellerlevél
  • 0,007 kg feketebors őrölt
Zellerkrémleves
Elkészítés
  1. A megtisztított, felkockázott zöldségeket az olajon megpirítjuk (először a hagymát, majd ráborítjuk a zellert), kevés liszttel megszórjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük zellerkrémleves alappal, borssal és petrezselyem zölddel.
  2. Amikor megpuhult, turmixoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk.
  3. Zellerzölddel díszítjük!
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?