Távoktatás keretében mutatja be legutóbbi felméréseinek eredményeit és új táplálkozási ajánlását az OGYÉI

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Idősek táplálkozása című, pontszerző, térítésmentes továbbképzésének célja az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 számú kiemelt projekt keretében lezajlott Népegészségügyi Felmérés 2018, és Biomarker vizsgálat 2019 módszertanának és főbb eredményeinek bemutatása, továbbá a – szintén a projekt keretében … Tovább

Fontos közlemény a HAPPY-héten részt vett iskolák számára

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Kedves HAPPY-hét résztvevők!  Örömmel fogadtuk, hogy intézményük csatlakozott az idei év márciusában meghirdetett folyadékpótlás jelentőségére fókuszáló és egyúttal a vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-héthez és tanulóik is kitöltötték kérdőíveinket. Ahogy azt tavasszal is ígértük a harmadik, utánkövetésre szolgáló kérdőív most szeptemberben lesz aktuális. Kérjük … Tovább

Megkezdődött a regisztráció a közétkeztetési munkacsoport újabb ülésére

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya 2020 őszétől kezdődően az élelmezésben dolgozó élelmezésvezetőknek, dietetikusoknak, szakácsoknak és további érdeklődő szakembereknek közétkeztetési szakmai munkacsoportok felállításának előkészületeit kezdte meg. A munkacsoportos megbeszélések a hatóságok (NÉBIH, NNK) és a szakmai szervezetek (ÉLOSZ, KÖZSZÖV, MDOSZ, VIMOSZ) közreműködésével, meghatározott tematika mentén, havonta, online … Tovább

Elindult a Nébih közétkeztetési információs oldala

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Számos fontos változás lép életbe szeptember 1-jétől a közétkeztetési tárgyú közbeszerzéseknél. Ezentúl többek között középpontba kerülnek a hazai termékek és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közétkeztetési minősítése is előfeltétellé válik. A pályázati folyamat és a beszerzések támogatása érdekében a Nébih … Tovább

Életeket menthet – új WHO-ajánlás segíti az országokat a sófogyasztás csökkentésében

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Az emberek jelentős része az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott 5 g só dupláját fogyasztja naponta, jelentősen növelve ezzel a szívbetegségek és az agyvérzés kockázatát, melyek becslések szerint 3 millió halálos áldozatot követelnek egy évben. Hazánkban e tekintetben kifejezetten rossznak … Tovább

Hatósági ellenőrzések – sor került a közétkeztetési munkacsoport második ülésére

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

2021. június 17-én, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) koordinálása mellett, nagy számú résztvevő jelenlétében, sikeresen lezajlott a közétkeztetési munkacsoport második online ülése. A programsorozat elsősorban a közétkeztetésben dolgozókat szólítja meg, és tematikus rendezvényeivel mindenki számára lehetőséget nyújt az … Tovább

Gasztroakadémia szakácsoknak, vezetőképzés konyhavezetőknek – indul a KÖZSZÖV Akadémia!

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

1-1 napos, elméletet és gyakorlatot ötvöző képzést indít augusztusban a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), élelmezésvezető, konyhavezető tagjai és szakács munkatársak részére. Időpont: 2021. aug. 3-4.Helyszín: BudaörsJelentkezési határidő: 2021.06.21. Gasztroakadémia szakácsoknak A közétkeztetési szakácsok Némedi József és Végh Tamás, mesterszakácsokkal … Tovább

Virtuális kiállítás nyílt a HAPPY-óvodák és -iskolák pályázataiból

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Szerencsésnek érezzük magunkat, amiért a munkánknak évről évre része az is, hogy az aktuális HAPPY-héten részt vevő óvodákból és iskolákból érkező pályázatokat fogadjuk! A pedagógusok és a gyerekek idén is kitettek magukért: többszáz fotón, rajzon és videón keresztül mutatták meg … Tovább