Elindult a regisztráció a NNGYK által szervezett Ételallergiával a közétkeztetésben című online programra

Fontos témát járnak körül a szakemberek a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által életre hívott és koordinált közétkeztetési munkacsoport újabb találkozóján. A 2023. november 23-i, Ételallergiával a közétkeztetésben című programon az Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület képviselői beszélnek arról, hogyan lehet biztonságos hálót vonni az érintett gyerekek köré, milyen előrelépési lehetőségek vannak a közétkeztetésben. 

A közétkeztetésben dolgozók, a téma iránt érdeklődők jelentkezését 2023. november 22., 16:00-ig várjuk, a regisztrációs űrlap kitöltésével.

2023. november 23-i program

13:00–13:05 Köszöntő
Zentai Andrea – főosztályvezető (NNGYK)

13:05–13:35 Anafilaxiás ételallergia bemutatása
Dr. Csáki Csilla allergológus, klinikai immunológus, gyermekgyógyász

13:35–14:05 Miben más egy anafilaxiás allergiás gyermek intézményi léte? Hogyan lehet könnyen biztonságos hálót vonni a gyermek köré?
Janklovics Natasa, Domonkos Brigitta, Kiss Anikó

14:05–14:35 Étkezései szabályok az érintett gyermek és környezete számára, előrelépési lehetőségek a közétkeztetésben
Janklovics Natasa, Domonkos Brigitta, Kiss Anikó

14:35-15:00 Kérdések és válaszok
Moderátor: Zentai Andrea

Ne maradj le! Iratkozz fel hírlevelünkre!
A programsorozatot szervező Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGY) folyamatosan várja azok jelentkezését, akik részt kívánnak venni a közétkeztetési munkacsoportban zajló munkában, mélyebb szakmai ismeretekhez akarnak jutni és a kollégákkal közösen szeretnének megoldásokat találni a szakterületükön felmerülő esetleges problémákra.