Az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya 2020 őszétől kezdődően az élelmezésben dolgozó élelmezésvezetőknek, dietetikusoknak, szakácsoknak és további érdeklődő szakembereknek közétkeztetési szakmai munkacsoportok felállításának előkészületeit kezdte meg.
A munkacsoportos megbeszélések a hatóságok (NÉBIH, NNK) és a szakmai szervezetek (ÉLOSZ, KÖZSZÖV, MDOSZ, VIMOSZ) közreműködésével, meghatározott tematika mentén, havonta, online valósulnak meg.
Az első, bevezető alkalom időpontja:
2021. május 13. (13:00-16:00)
Fontos információk!
A résztvevők száma – a regisztráció időpontjának sorrendjében – maximum 300 fő. A további regisztráltak részére egy pótalkalom kerül megrendezésre, melynek tényéről és az időpontjáról az érintettek tájékoztatást kapnak.
Kérjük, hogy csak abban az esetben regisztráljon, amennyiben ténylegesen részt tud venni a „Bevezető” alkalmon.
2021. május 13-i program
13:00-13:20
Bemutatkozás – az OGYÉI szerepköre, feladatai
Dr. Szentiványi Mátyás – főigazgató (OGYÉI),
Feigl Edit – főigazgató-helyettes (Élelmezés- és Táplálkozástudományi Főigazgatóság,
OGYÉI),
Zentai Andrea – főosztályvezető (Táplálkozás-epidemiológiai Főosztály, OGYÉI)
13:20-13:50
Bemutatkozás – a munkacsoportot koordináló bizottsági tagok, szerepkörök, feladatok
ÉLOSZ, KÖZSZÖV, MDOSZ, NÉBIH, NNK, VIMOSZ
13:50-14:10
Felmérések, szolgáltatott adatok bemutatása
Rendelet célja
A munkacsoportok működéséről
Zentai Andrea – főosztályvezető (Táplálkozás-epidemiológiai Főosztály, OGYÉI)
14:10-14:40
A rendkívüli helyzet kihívásai. A pandémia hatása a közétkeztetésre az
élelmiszerbiztonsági hatóság szemszögéből. Milyen új kihívások jelentkeztek, azokat
hogyan lehet kezelni.
Tóth Dávid – osztályvezető (Vendéglátás és Közétkeztetés Felügyeleti Osztály, NÉBIH)
14:40-15:10
A rendkívüli helyzet kihívásai. A pandémia hatása a közétkeztetésre a táplálkozásegészségügyi hatóság szemszögéből. Milyen új kihívások jelentkeztek, azokat hogyan
lehet kezelni.
Schmidt Richárd – vezető hivatali tanácsos (NNK)
15:10-16:00
Kérdések és válaszok
Moderátor: Zentai Andrea, Miháldy Kinga Lucia
Az OGYÉI folyamatosan várja azok jelentkezését, akik részt kívánnak venni a közétkeztetési munkacsoportban zajló munkában, mélyebb szakmai ismeretekhez akarnak jutni és a kollégákkal közösen szeretnének megoldásokat találni a szakterületüket érintő esetleges prblémákra: