Poszterekkel támogatja a közétkeztetési munkacsoport az egészségtudatos táplálkozásra nevelést

Pedagógusoknak, konyhai dolgozóknak és általános iskolás tanulóknak szóló posztereket készített a közétkeztetési munkacsoport keretében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), a közétkeztetéssel és egészséges táplálkozással kapcsolatos pozitív attitűd megerősítése céljából.

A felnőtteknek szóló poszterek olyan gyakorlati tanácsokat tartalmaznak, melyekkel közvetve segíthetik a tanulókat a közétkeztetés keretében biztosított ételek elfogadásában és a kollégákkal való együttműködésre, párbeszédre buzdítanak. A tanulóknak szóló poszter a legfőbb élelmiszercsoportokkal ismerteti meg a gyerekeket.

A poszterek nyomtaható formában innen tölthetők le:

A közétkeztetési munkacsoportot a hatóságok (NÉBIH, NNK) és szakmai szervezetek (ÉLOSZ, KÖZSZÖV, MDOSZ, VIMOSZ) közreműködésével 2021-ben állította fel az OGYÉI, a közétkeztetés fejlesztése érdekében.

A munkacsoport találkozóin szakemberek tartanak előadásokat, majd lehetőség nyílik az adott témával kapcsolatos kérdések megvitatására.

Eddig összesen 15 alkalommal került sor élelmezésvezetők, szakácsok, konyhai dolgozók, dietetikusok, pedagógusok, szociális munkások érdeklődésére is számot tartó találkozóra és az OGYÉI (2023. augusztus 1. napjától jogutódja a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, NNGYK) további alkalmak meghirdetését tervezi 2023 folyamán.

Ne maradj le!
Iratkozz fel a közétkeztetési munkacsoport hírlevelére, hogy időben értesülj a következő találkozó témájáról és időpontjáról: https://online-kerdoiv.com/index/q/h/543a7ee6f7b69fb68fa654eb49a1d2c9