Táplálkozás-egészségügyi szempontok a közétkeztetésben képzés tájékoztató

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet tájékoztatja a közétkeztetési rendeletben előírt képzés iránt érdeklődőket, hogy a képzés szakmai anyagai elkészültek, jelenleg a helyszínek és időpontok egyeztetése zajlik.

A képzés indulása 2017 szeptember végétől várható. Előzetes terveink szerint ebben az évben, Budapesten, Debrecenben és Pécsett, míg jövőre Budapesten, Győrben, Szegeden, Szombathelyen valósulnak meg az oktatások.

A képzésekhez kapcsolódó minden fontos információt időben közzé teszünk honlapunkon a valamint a Merőkanál.hu oldalon. A regisztrációs felület megnyitása várhatóan augusztus végén történik.

A képzés a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet gyakorlati megvalósításához kíván segítséget nyújtani. A részvevők megismerhetik az előírásokhoz kapcsolódó hazai és nemzetközi szakmai trendeket, informálódhatnak a rendelet megvalósításának gyakorlati tapasztalatairól, működű jó gyakorlatokról, segítséget kaphatnak az ellenőrzésekre való felkészüléshez.

A képzés megfelel a rendelet 16. § (7) által előírt táplálkozás-egészségügyi tárgyú képzésnek, a képzés teljesítését az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet tanúsítvánnyal igazolja.

A képzés célcsoportja: Élelmezésvezetők, vendéglátóipari vagy élelmiszeripari felsőfokú végzettségű, vendéglátóipari szakközépiskolai érettségi, vagy érettségi és szakács szakképesítésű élelmezésvezetők, dietetikusok, továbbá a téma iránt érdeklődők.

Vélemény, hozzászólás?