Iskolai étkezés: egy jó gyakorlat − Japán

Yui minden reggel a táskájára akaszt egy kis szatyrot, ami egy kis asztalterítőt, evőpálcát és fogkefét rejt. Yui iskolájában van veteményes kert, főzőkonyha és sok-sok csillogó szemű gyerek. Az iskolai étkezést öt lelkes konyhai dolgozó garantálja, 720 adag étel főz naponta, a filmforgatáskor a hatodikosok által vetett krumplit ették a gyerekek, a körte a hal mellé kínált szószhoz egy közeli kertészetből került az asztalra. Yui osztálya majd márciusban vet krumplit, amit júliusban esznek meg. Az étel minden nap friss alapanyagból készül. A 45 perces ebédidőre ugyanúgy oktatási óraként tekintenek, mint a matematikára, vagy az olvasásra, egy óra, ami nem csak az evésről szól. Iskolai étkezés: egy másik kultúra, egy másik ország.

Így is lehet(ne)…