Iskolai étkezés: egy jó gyakorlat − Japán

Kategória: Egyéb, Jó gyakorlatok | 0

Íme egy iskola, ahol étel minden nap friss alapanyagból készül. A 45 perces ebédidőre ugyanúgy oktatási óraként tekintenek, mint a matematikára, vagy az olvasásra. Egy óra, ami nem csak az evésről szól. Egy másik kultúra, egy másik ország. Így is lehet(ne)…

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Miért hasznos az érzékszerveken alapuló élelmiszer-oktatás?

Azok a 3-5 éves kisgyermekek, akik az óvodában érzékszerveken alapuló élelmiszer-oktatásban vettek részt, hajlamosabbak zöldséget és gyümölcsöt enni, írják finnországi kutatók egy, a táplálkozás közegészségügyi vonzataival foglalkozó szaklapban. A kutatók által használt, élelmiszerekkel kapcsolatos oktatási metódus (Sapere) arra a módszerre … Tovább

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Ebédidő=ebédre szánt idő?

Kategória: Egyéb, Jó gyakorlatok | 0

A nyugodt étkezés nem csak biológiai szempontból, hanem az ebédszünet élményének kialakításában is fontos szerepet játszik. Nézze meg mások hogyan törekednek a nyugodt étkezésre?

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Diákbarát étkező

Kategória: Egyéb, Jó gyakorlatok | 0

A diákok otthonosabban fognak mozogni az intézmény étkezőjében, ha a segítségükkel szebbé és hangulatosabbá alakítjuk a teret. Például ha rajzpályázatot hirdetünk, a nyertes munkákkal díszíthetjük az étkező falát.

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Főzőiskola

Kategória: Egyéb, Jó gyakorlatok | 0

A gyermekek új ételek iránti lelkesedését nagymértékben lehet azzal befolyásolni, ha bevonjuk őket a főzés folyamatába és megtanítjuk őket az ételek elkészítésére. Számos országban főzőkurzusokat szerveznek az iskolásoknak, ahol szakácsok segítségével készíthetnek el egyszerűbb ételeket. Nézd meg mások hogyan valósítják meg!

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Mutassunk példát!

Kategória: Egyéb, Jó gyakorlatok | 0

A gyermekek figyelemmel kísérik a körülöttük levők viselkedését, amelyet mintának is használhatnak. Pedagógusként példamutatással is taníthatja a gyermekeket a helyes étkezési kultúra és szokások kialakítására.

Ha tetszett, lájkold és oszd meg: