Riportot készítettek a NGGYK munkatársai az egyes élelmiszercsoportok tápértékéről

Kategória: Egyéb, Hírek, Jó gyakorlatok | 0

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK, az OGYÉI jogutódja) munkatársai európai uniós Best-ReMaP projekt keretében számszerű statisztikai adatokat tartalmazó riportot készítettek a boltok polcain lévő egyes élelmiszercsoportok átlagos tápértékösszetételéről és annak időbeli változásáról, 2020 és 2022 vonatkozásában. Az adatok … Tovább

Miért hasznos az érzékszerveken alapuló élelmiszer-oktatás?

Azok a 3-5 éves kisgyermekek, akik az óvodában érzékszerveken alapuló élelmiszer-oktatásban vettek részt, hajlamosabbak zöldséget és gyümölcsöt enni, írják finnországi kutatók egy, a táplálkozás közegészségügyi vonzataival foglalkozó szaklapban. A kutatók által használt, élelmiszerekkel kapcsolatos oktatási metódus (Sapere) arra a módszerre … Tovább

Eredményes a gyermekkori elhízás visszaszorításáért indított GYERE® Program

7%-kal csökkentette a súlyfelesleggel küzdő 6-12 éves gyermekek számát a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének GYERE® Programja Dunaharasztiban.A GYERE®- Gyermekek Egészsége Programban Dunaharaszti városában 3500 gyermek vett részt 0-tól 18 éves korig. A projekt három éve alatt a település összes oktatási … Tovább

Iskolában FŐ az egészség

Az alábbi videóval a jó gyakorlatok egyik gyöngyszemét mutatjuk be: az Iskolában FŐ az egészség komplex tankonyha programot. Amennyiben tankonyha létesítésén gondolkozik, számos hasznos információhoz juthat, ha megismeri ezt a programot.

Diákbarát étkező

A diákok otthonosabban fognak mozogni az intézmény étkezőjében, ha a segítségükkel szebbé és hangulatosabbá alakítjuk a teret. Például ha rajzpályázatot hirdetünk, a nyertes munkákkal díszíthetjük az étkező falát.

Főzőiskola

A gyermekek új ételek iránti lelkesedését nagymértékben lehet azzal befolyásolni, ha bevonjuk őket a főzés folyamatába és megtanítjuk őket az ételek elkészítésére. Számos országban főzőkurzusokat szerveznek az iskolásoknak, ahol szakácsok segítségével készíthetnek el egyszerűbb ételeket. Nézd meg mások hogyan valósítják meg!