Szülőknek és pedagógusoknak szóló kiadvány készült az iskolai közétkeztetésről
Hiánypótló, közérthető kiadványt készített az OGYÉI, melyből a szülők és pedagógusok megismerhetik az iskolai közétkeztetés igénybevételének előnyeit is.
Hiánypótló, közérthető kiadványt készített az OGYÉI, melyből a szülők és pedagógusok megismerhetik az iskolai közétkeztetés igénybevételének előnyeit is.
Március 22-én, a víz világnapján ért véget az a 10. éve megrendezett országos prevenciós program, melynek keretében idén rekordszámú, összesen több mint 170 000 óvodás és iskolás tanulhatta meg az OGYÉI által kidolgozott játékos programok és oktatási anyagok segítségével, hogy egészségük megőrzése érdekében, cukros italok helyett vizet kell inniuk.
10 éves történetének legnagyobb részvételi arányával zajlik az idei HAPPY-hét program. Országosan több mint 900 óvodában, általános és középiskolában rendeznek vízfogyasztást népszerűsítő egészséghetet március 18-22. között.
Azok a 3-5 éves kisgyermekek, akik az óvodában érzékszerveken alapuló élelmiszer-oktatásban vettek részt, hajlamosabbak zöldséget és gyümölcsöt enni, írják finnországi kutatók egy, a táplálkozás közegészségügyi vonzataival foglalkozó szaklapban. A kutatók által használt, élelmiszerekkel kapcsolatos oktatási metódus (Sapere) arra a módszerre … Tovább
Nyolcadik alkalommal, május 8-12. között rendezte meg a magyarországi vízfogyasztás népszerűsítéseként a fiataloknak szóló Happy-hét kampányt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Idén először az iskolák mellett az óvodák jelentkezését is várták a szervezők. A 2017-es Happy-hét hasonlóan az előző évekhez … Tovább
7%-kal csökkentette a súlyfelesleggel küzdő 6-12 éves gyermekek számát a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének GYERE® Programja Dunaharasztiban.A GYERE®- Gyermekek Egészsége Programban Dunaharaszti városában 3500 gyermek vett részt 0-tól 18 éves korig. A projekt három éve alatt a település összes oktatási … Tovább
A GYERE® Program első és legfontosabb célja, hogy az összefogás megvalósításával a helyi közösségeket és a közösségek tagjait hozzásegítse az aktív és egészséges életmód kialakításához és annak hosszú távú fenntartásához, ezzel csökkentve a gyermekkori elhízást.