Élelmezésben dolgozóknak készült kiadvány az időskori táplálkozási ajánlásról

„A közétkeztetésnek van egy olyan célcsoportja, amellyel talán kevesebbet foglalkozunk: az idősek, azaz a 60 év felettiek csoportja.”

Fontos, hogy az élelmezésben dolgozók is megismerjék az OGYÉI új, kifejezetten a 60 év feletti korosztály számára összeállított táplálkozási ajánlását. Az intézet munkatársai ezért – a lakosságnak szánt kiadvány mintájára – olyan segédanyagot állítottak össze az élelmezésben dolgozók számára, amely segítségükre lehet az idősek ellátása során.

Adagolási útmutató, példatár és számos egyéb hasznos információ segíti a 60 év feletti korosztály igényeinek megfelelő étlapok tervezését, ételkészítési módok meghatározását, alapanyagok beszerzését.

Az OGYÉI új, időseknek szóló nemzeti táplálkozási ajánlása a Széchenyi 2020 programban megvalósuló EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú, Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén című kiemelt projekt, T02 Kardiovaszkuláris és onkológiai kliensutak mentén idősek helyes táplálkozási szokásainak fejlesztése nevű munkacsomagban zajló munka eredménye.