Nyereményjátékon is részt vehetnek az Aqua Challenge-hez csatlakozók

Kategória: Aqua Challenge, Egyéb, Hírek | 0

Október 1-jén indult az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által meghirdetett Aqua Challenge, melynek résztvevői azt vállalják, hogy 30 napon át csak vízzel csillapítják a szomjukat. A szervezők nyereményjátékkal is ösztönzik a részévételt. A kihívás minden hetén, pénteken, a Merőkanál.hu … Tovább

Koronavírus és vízfogyasztás

A koronavírus-fertőzés során tartósan fennálló láz (esetleg hasmenés, hányás) esetén szervezetünk extra folyadékot veszít, ezért ilyenkor a kiszáradás veszélye is nagyobb, valamint a betegségből való felépülés is elhúzódhat. Tudtad? 39℃-os láz esetén például izzadással akár 9 dl folyadékot is veszíthetünk … Tovább

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Dietetika, humán táplálkozás tagozatának elnöke Zentai Andrea, titkára Varga Anita lett

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

2020. szeptember 22-én, a Vigadóban megrendezésre került ünnepségen prof. dr. Kásler Miklós miniszter úrtól átvették megbízó levelüket az átalakított Egészségügyi Szakmai Kollégium és tagozatainak új vezetői. A Dietetika, humán táplálkozás tagozat elnökének Zentai Andreát, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet … Tovább

Fontos információk a vízivásról – itt az Aqua Challenge plakát!

Kategória: Aqua Challenge, Egyéb, Hírek | 0

Október 1-31. között, a Merőkanál.hu Facebook-oldalon hirdeti meg az OGYÉI az Aqua Challenge-et, egy 30 napos kihívást, melynek résztvevői arra vállalkoznak, hogy 30 napon át csak vízzel csillapítják a szomjukat. Ez jó lehetőség arra, hogy mindenki megtapasztalja: egyetlen apró változtatással … Tovább

A járvány elleni védekezéshez a megfelelő folyadékbevitel is hozzájárulhat

Október 1-jén, a Merőkanál.hu – Élj könnyebben Facebook-oldalon, az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának támogatásával indul az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) kampánya, amelynek célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét egy olyan értékes kincsre, amelyben Magyarország szerencsére bővelkedik: az ivóvízre. … Tovább

Járvány alatt is kiválóan teljesítenek az OGYÉI munkatársai

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerésben részesült az OGYÉI-ből többek között az Élelmezés és Táplálkozástudományi Főigazgatóság két munkatársa, Dr. Horacsek Márta, az Élelmiszer- és Kozmetikai Tudományos Főosztály megbízott osztályvezetője és Zentai Andrea, a Táplálkozás-epidemiológiai Főosztály vezetője, a Covid-19 járvány során tanúsított … Tovább

Kitüntetésben részesült Miháldy Kinga, az OGYÉI munkatársa

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

6000-en követték online a 2020. szeptember 10-én megrendezett, prof. dr. Kásler Miklós, miniszter fővédnökségével megvalósuló, Fókuszban a megelőzés, Gyermekek, Fiatalok, Családok Éve 2020-2022 témájú XI. Népegészségügyi Konferenciát. A 76 szakmai szervezet vezetőjének, vezető tanácsadójának évente megrendezett konferenciája hagyományosan a Magyarország … Tovább

Az OGYÉI is a MÁESZ Tudományos Tanácsának alapítói között

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

2020. szeptember 10-én, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megrendezett XI. Népegészségügyi Konferencia keretében megalakult a MÁESZ Tudományos Tanácsa. A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja (MÁESZ) 76 szakmai szervezet összefogásával 2010 óta működik. A most alakult szakmai grémium feladata a MÁESZ-program 7 … Tovább

Ingyenes, pontszerző szakmai továbbképzés, „idősek táplálkozása” témában

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet egynapos, pontszerző, térítésmentestovábbképzést szervez „Idősek táplálkozása” címmel. A képzés célja a az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 számú, „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” című kiemelt projekt keretében lezajlott Népegészségügyi Felmérés 2018, és Biomarker vizsgálat … Tovább

Élelmezésbiztonság és táplálkozás, 2020

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) amerikai irodája és a Nemzetközi Élelmiszerpolitikai Kutatóintézet (IFPRI) közös szervezésével, 2020. július 14-én mutatták be az élelmezésbiztonság és táplálkozás globális helyzetét vázoló 2020. évi jelentést (SOFI). A jelentés tartalmazza az éhínség, az élelmezésbiztonság és … Tovább