2024. április 25-én eredményesen lezajlott a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Táplálkozástudományi Főosztálya és a közétkeztetési munkacsoportot koordináló bizottság által szervezett közétkeztetési munkacsoport 21. online ülése. Jelen alkalommal az élelmiszervédjegyek jelentőségéről és a 676/2020. (XII. 28.) Korm. rendelet alapján, a közétkeztetés tárgyú közbeszerzésekben alkalmazható védjegyekről kaphattak részletesebb információkat az érdeklődők.
A rendezvényen moderátori szerepet betöltő Miháldy Kinga, az NNGYK dietetikusa köszöntötte a résztvevőket, majd Tóth Dávid, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonság Hivatal (NÉBIH) Vendéglátás és Közétkeztetés Felügyeleti Osztályának vezetője, a közétkeztetési munkacsoport koordináló bizottságának tagja tartott előadást az élelmiszer-tanúsító védjegyekről.
Tóth Dávid előadásában kitért a védjegyek fogyasztói megítélésére, melyről a NÉBIH 2018-as reprezentatív felméréséből tájékozódhattak. Részletes ismertetésre kerültek a Magyar Termék védjegyek, az eredetvédett termékek – oltalom alatt álló eredetmegjelölés (OEM), oltalom alatt álló földrajzi jelölés (OFJ), hagyományos különleges termékek (HKT) – és az egyik legmagasabb szintű magyar elismerés, a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy.
Az ülést rövid beszélgetés zárta, melyen a résztvevőknek lehetőségük adódott a kérdéseik feltevésére.
Továbbra is várjuk az érdeklődők jelentkezését a következő, 22. alkalommal tartandó közétkeztetési munkacsoportos ülésre, melynek címe, tematikája és programja hamarosan közzétételre kerül.
Ne maradj le! Iratkozz fel hírlevelünkre!
A programsorozatot szervező Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGY) folyamatosan várja azok jelentkezését, akik részt kívánnak venni a közétkeztetési munkacsoportban zajló munkában, mélyebb szakmai ismeretekhez akarnak jutni és a kollégákkal közösen szeretnének megoldásokat találni a szakterületükön felmerülő esetleges problémákra.