Az iskolai menzák múltját, jelenét és jövőjét bemutató kiállítás nyílt az NNGYK közreműködésével

2023. szeptember 14-én nyílt a Menzán innen – menzán túl. Titkok, tények és távlatok az iskolai közétkeztetésben című kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Az interaktív elemekben, kreatív installációkban is bővelkedő tárlat minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. Stílusosan lekváros … Tovább

Húsmentes napok a közétkeztetésben témában tartott találkozót az NNGYK munkacsoportja

2023. szeptember 21-én, 150 érdeklődő részvételével lezajlott a közétkeztetési munkacsoport 16., Fenntarthatóság – Heti egy húsmentes nap a közétkeztetésben című online találkozója, melyet ezúttal is Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Táplálkozástudományi Főosztálya és a munkacsoportot koordináló bizottság szervezett. A … Tovább

A közétkeztetéssel kapcsolatos kérdésekre válaszolnak az NNGYK munkatársai a Közbeszerzési Expón

2023. október 19-én szakkiállítással egybekötött tudásmegosztó rendezvényt tart a Közbeszerzési Hatóság a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A szakmai közönség számára szabadon és ingyenesen látogatható Közbeszerzési Expón a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) munkatársai a közétkeztetési rendelettel és a közétkeztetés tárgyú … Tovább

Húsmentes napok a közétkeztetésben? Elindult a regisztráció a közétkeztetési szakmai munkacsoport legújabb találkozójára

Folytatódik a 2020 óta működő közétkeztetési munkacsoport online üléssorozata, melynek keretében szakértők bevonásával kerül sor egy-egy, a közétkeztetés területén dolgozókat aktuálisan foglalkoztató kérdés körbejárására, megvitatására.

Rendhagyó kiállítás nyílik az iskolai közétkeztetés titkairól, történetéről és jövőjéről

Van egy „hungarikum”, amiről mindenki beszél, amihez mindenkinek megannyi emléke fűződik, meghatározta a gyerekkorunkat, mégsem volt még rá példa, hogy múzeumi tárlat témájául válasszák…egészen mostanáig! Menzán innen – menzán túl. Titkok, tények és távlatok az iskolai közétkeztetésben címmel időszaki kiállítás … Tovább

Poszterekkel támogatja a közétkeztetési munkacsoport az egészségtudatos táplálkozásra nevelést

Pedagógusoknak, konyhai dolgozóknak és általános iskolás tanulóknak szóló posztereket készített a közétkeztetési munkacsoport keretében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), a közétkeztetéssel és egészséges táplálkozással kapcsolatos pozitív attitűd megerősítése céljából. A felnőtteknek szóló poszterek olyan gyakorlati tanácsokat tartalmaznak, melyekkel … Tovább

Forradalmasíthatja a gyermekkori elhízás megfékezésének módját az európai Best-ReMaP projekt

3 gyermekből 1 túlsúlyos vagy elhízott – erre a sürgető problémára keres megoldásokat a 24 európai ország – köztük Magyarország – részvételével zajló hároméves Best-ReMaP projekt (Joint Action on Implementation of Validated Best Practices in Nutrition – Együttes fellépés a … Tovább

A fenntarthatóság a témája a 9. alkalommal meghirdetésre kerülő Közétkeztetési Szakácsversenynek

Március 30-ig jelezhetik nevezési szándékukat azok a közétkeztetésben dolgozó csapatok, melyek szívesen megmérettetnék magukat a KÖSZ 2023-2024 szakácsversenyen. A versenyen a 4 fős csapatoknak idén egy 3 fogásos húsmentes, felnőtt menüt kell elkészíteni, 4 óra alatt, nettó 850 Ft/ fő … Tovább

Segédletet készített az OGYÉI az iskolai büfék árukínálatának kialakításához

Egy tanuló napi energiabevitelének jelentős részét az iskolában fogyasztott élelmiszerek adhatják, így az egészséges táplálkozási szokások kialakításában az iskolának nagy szerepe van. Amellett, hogy a tanórákon a gyermekek elsajátítják az egészséges táplálkozás elméleti alapjait, a közétkeztetés keretében az életkoruknak és … Tovább

„A gyermek közétkeztetés társadalmi beágyazottsága” – sor került a közétkeztetési munkacsoport tizennegyedik ülésére

2022. november 18-án, immár tizennegyedik alkalommal, eredményesen lezajlott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya és a közétkeztetési munkacsoportot koordináló bizottsága által szervezett közétkeztetési munkacsoport online megbeszélése. Jelen alkalommal a rendezvény résztvevői megismerhették a 2022. június 21-22-én lezajlott, … Tovább