Tápanyagok 60 éves kor felett: mire van szükségünk és mit kerüljük?

Időskori táplálkozási ajánláson dolgozik az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, megjelenése 2020-ban várható. Az intézet dietetikusai addig is összegyűjtötték azokat a tápanyagokat, amelyek nélkülözhetetlenek az egészség megőrzése szempontjából és azokat, melyekből a lehető legkevesebbet ajánlott fogyasztani, 60 éves kor felett. … Tovább

Megjelent a Közétkeztetők kézikönyve II. kötete, allergénmentes receptekkel

  2019. október 10-én, a Lurdy házban mutatták be Gyurizca Ákos és Zentai Andrea könyvét, amely a jelölésköteles 14 allergéntől mentes, ugyanakkor a közétkeztetési rendeletnek megfelelő, változatos, zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonákban gazdag ételek receptjeivel és a leggyakoribb táplálékallergiák, – … Tovább

Szakmai beszélgetés zajlott az egészségügyi adatok értelmezéséről, az OGYÉI részvételével

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Dr. Sarkadi-Nagy Eszter, az OGYÉI táplálkozástudományi szakreferense is részt vett a TÉT Platform Egyesület reggeli szakmai fórumsorozatának legutóbbi kerekasztal-beszélgetésén. „Az egészség határai: (m)eddig és ne tovább?” című rendezvény fő témája az egészségügyi adatokban való eligazodás és az adatok, lakossági tájékoztatásban … Tovább

Konferenciát szervez az OGYÉI a gyermekkori elhízás megfékezésének lehetőségeiről

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

2019. október 22-én A gyermekkori elhízás és megfékezésének lehetőségei címmel szervez ingyenes konferenciát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, a 10. jubileumi HAPPY-hét apropóján. A képzés akkreditált, 19 pontot és az egészségügyi szakdolgozóknak. A szervezők minden érdeklődőt örömmel fogadnak! A … Tovább

Kitüntették az OGYÉI dietetikusát

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

A “dietetikusi hivatásért végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért” Pro dieta sana díjat kapott Zentai Andrea, dietetikus, az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztályának vezetője a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2019. szeptember 28-án megrendezett XXI. Szakmai Konferenciáján.