GYERE® Diósgyőr!

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

2018-ban, Dunaharaszti és Szerencs után Diósgyőrben is elindult a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) egészséges táplálkozást és az aktív életmódot hirdető GYERE®–Gyermekek Egészsége Programja! Az MDOSZ hároméves szakmai projektjének fő célkitűzése továbbra is a gyermekkori túlsúly illetve elhízás visszaszorítása, hiszen … Tovább

Túlsúlyos gyerekeknek és szüleiknek segít az obezitás centrum

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

A túlsúllyal már az első plusz kilók megjelenésekor foglalkozni kell, a hatékony fellépéshez pedig nélkülözhetetlen az egész család együttműködése – állítja dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója. Nem a kalóriák számolgatásában van a siker kulcsa, hanem a feldolgozott, ízfokozókkal dúsított élelmiszerek visszaszorításában!

Megnövekedett a diétás étrendre szoruló gyerekek száma

Tíz iskolából hétben volt legalább egy olyan gyermek, aki orvos által igazolt betegség miatt diétás étrendre szorult – derül ki a legfrissebb, 2017-es országos iskolai menzakörképből. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői által végzett elemzés szerint az országon … Tovább

Elkészült a legújabb országos iskolai menzakörkép

Az elmúlt három évben csökkent a közétkeztetésben, a menzán kínált ételek só- és cukortartalma, több zöldséget és gyümölcsöt kínálnak a gyerekeknek, számos új étel jelent meg a menzákon és a szolgáltatók törekednek arra, hogy a hagyományos ételeket egészségesebben készítsék el … Tovább

Miért hasznos az érzékszerveken alapuló élelmiszer-oktatás?

Azok a 3-5 éves kisgyermekek, akik az óvodában érzékszerveken alapuló élelmiszer-oktatásban vettek részt, hajlamosabbak zöldséget és gyümölcsöt enni, írják finnországi kutatók egy, a táplálkozás közegészségügyi vonzataival foglalkozó szaklapban. A kutatók által használt, élelmiszerekkel kapcsolatos oktatási metódus (Sapere) arra a módszerre … Tovább

Hogyan szelídítsünk Moho sapiens-t?

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

Hogyan lehet a családokat arra ösztönözni, hogy egészségesebben étkezzenek? Hogyan befolyásolhatják a szülők a gyermekeiket ugyanebből a célból? Milyen módszerekkel manipulálnak bennünket egészségtelen termékek vásárlásra – Forgács Attila klinikai szakpszichológust, szociálpszichológust, gasztropszichológust szakembernek tettük fel ezeket a kérdéseket. – Hogyan … Tovább