Európai uniós jó gyakorlat lett a „csipszadó” és a transzzsírsav-rendelet
Az Európai Bizottság elismerésében részesült az OGYÉI, miután nemzetközi jó gyakorlatnak minősítették a Magyarországon bevezetett csipszadót és TFA-rendeletet.
Az Európai Bizottság elismerésében részesült az OGYÉI, miután nemzetközi jó gyakorlatnak minősítették a Magyarországon bevezetett csipszadót és TFA-rendeletet.
10 tipp szénhidrátanyagcsere-zavarban, cukorbetegségben szenvedő gyerekek szüleinek. Részlet az OGYÉI Diétás étkezés c. kiadványából.
A szénhidrátanyagcsere-zavarban, cukorbetegségben érintettek étrendjének legfontosabb szabályai. Részlet az OGYÉI Diétás étkezés c. kiadványából.
A cukorbetegség kialakulása, típusai kezelése és tünetei röviden. Részlet az OGYÉI Diétás étkezés című kiadványából.
A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása sokaknál jellemzően egész évben probléma. A napi munka és rohanás közben egyszerűen elfelejtünk inni. Nyáron, a kánikula megérkezésével azonban erre még inkább oda kell figyelnünk.
A megfelelő D-vitamin-ellátottág minden korosztályban fontos az egészség megőrzése szempontjából. Hazánkban, télen és tavasszal jellemző a D-vitamin-hiány, de csecsemők esetében a pótlásra egész évben szükség lehet.
Március 22-én, a víz világnapján ért véget az a 10. éve megrendezett országos prevenciós program, melynek keretében idén rekordszámú, összesen több mint 170 000 óvodás és iskolás tanulhatta meg az OGYÉI által kidolgozott játékos programok és oktatási anyagok segítségével, hogy egészségük megőrzése érdekében, cukros italok helyett vizet kell inniuk.
10 éves történetének legnagyobb részvételi arányával zajlik az idei HAPPY-hét program. Országosan több mint 900 óvodában, általános és középiskolában rendeznek vízfogyasztást népszerűsítő egészséghetet március 18-22. között.
Online elérhető az OGYÉI Országos iskolai MENZA körkép 2017 – Általános iskolai táplálkozás-egészségügyi környezetfelmérés c. kiadványa, amely a közétkeztetési rendelet hatálybalépése után két évvel, 2017 tavaszán végzett hatásvizsgálat eredményeit mutatja be, kiemelt figyelmet szentelve a 2013-óta tapasztalt változásoknak.
Menza: a szó nemcsak az emberek 98 százalékánál magasabb IQ-értéket elérők klubját jelöli, de a hétköznapokban így hívjuk a közétkeztetést is. Mivel etetik manapság az egészséges és a krónikus beteg gyerekeket az iskolákban? Zentai Andrea, a diétás közétkeztetés és általában is … Tovább